Julemuffins

julemuffins
Opskrift til stk. Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Her får du den bedste opskrift på krydrede julemuffins, som er saftige og fyldt med julekrydderier. De er toppet med frosting og juleslik.

Ingrediensliste

  • 150 g. sukker
  • 100 g. smør
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt nellike
  • 1,5 tsk. natron
  • 2,5 dl. kærnemælk
  • 170 g. hvedemel
  • Topping

  • 2 dl. piskefløde
  • 100 g. mascarpone
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 3 spsk. flormelis
  • 1 stk. økologisk appelsin
  • 4 stk. julestokke

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme).
  2. Smelt smør og bland det herefter med sukker i en skål.
  3. Tilsæt kærnemælk, vaniljesukker, kanel, ingefær, nellike og natron. Pisk godt med en elpisker.
  4. Tilsæt hvedemel og rør det hele godt sammen.
  5. Fordel dejen i 10 muffinsforme. Bages i ca. 15-20 min. Du kan tjekke om de er færdige ved at stikke en kødnål, grillspyd eller noget andet tyndt ned i dem. Hvis der ikke kommer ubagt dej med op, så er den færdig.
  6. Lad dine muffins køle af.
  7. Bland fløde, mascarpone, lidt revet appelsinskal, lidt appelsinsaft, flormelis og vaniljesukker i en skål. Pisk med en elpisker til du har en luftig creme, som du kan sprøjte ud.
  8. Kom cremen i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt på dine muffins.
  9. Pynt med lidt appelsinskal og knust slik-julestokke.
Bedøm denne ret

Opskrift på julemuffins

Her får du opskriften på nemme og lækre julemuffins med frosting, appelsin og juleslik. De absolut bedste julemuffins, som du kan lave, hvis du spørger os! De er fyldt med julens lækreste krydderier og så er de samtidig super saftige og på ingen måde tørre. Vi topper dem med en creme lavet på fløde, mascarpone og lidt friskrevet appelsinskal. Og så er de pyntet med knuste julestokke, som giver sådan en pebermyntesmag, der lige er prikken over i’et.

Selve kagen er en simpel krydderkage, hvor der er kanel, nellike og ingefær i. Det giver en krydret smag og samtidig en saftig kage, da der er kærnemælk i. Har du ikke kærnemælk, så kan du erstatte med tykmælk, yoghurt naturel blandet med lidt vand eller et andet surmælksprodukt. Når man bruger surmælksprodukt, så får du virkelig bare en saftig kage, som ikke bliver tør.

LÆS OGSÅ: Nutellastjerne

julemuffins

Kryddermuffins opskrift

Selvom vi kalder dem for julemuffins, så er det jo i princippet blot en kryddermuffin. Og derfor kan de jo selvfølgelig også sagtens bages året rundt. Du kan også blot udelade nellike og ingefær, så har du en rigtig god kanelmuffin. I stedet for mascarponecremen, så kan de også toppes med almindelig glasur. Det kunne være en almindelig hvid glasur eller en chokoladeglasur.

Hvordan opbevarer jeg dem bedst?
Hvis du har sprøjtet topping på, så skal de opbevares på køl, da det er lavet på mælkeprodukter. Skal de først nydes dagen efter, så anbefaler vi at vente med at sprøjte topping på. Opbevar dine muffins i en pose eller i noget andet, som lukker helt tæt ved stuetemperatur.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar