Krystalliseret hvid chokolade

Krystalliseret hvid chokolade
Opskrift til personer Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet krystalliseret hvid chokolade. Chokoladen kan bruges som pynt på kager, desserter og meget mere.

Ingrediensliste

  • 150 g. hvid chokolade
  • 150 g. sukker
  • 150 g. vand

Fremgangsmåde

  1. Hak hvid chokolade fint og hæld det i en skål, der kan tåle høj varme. Vi brugte vores kitchenaid med stålskål og piskeris i stål.
  2. Opvarm en gryde med vand og sukker. Det skal blive 135 grader. Det tager lidt tid at nå 100 grader, men derefter går det stærkt i takt med, at det bliver mere og mere en sirup. Så hold godt øje med det.
  3. Når siruppen har nået en temperatur på 135 grader hældes den over i skålen i en tynd stråle, imens der piskes. I takt med det piskes, så vil det først ligne at chokoladen smelter. Pisk videre og så dannes der små chokoladestykker, som ligner krystaller.
  4. Hæld den krystalliserede chokolade over på et stykke bagepapir og lad den køle af. Herefter kan den pakkes i en lufttæt beholder.
Bedøm denne ret

Opskrift på krystalliseret hvid chokolade

Lav en omgang krystalliseret hvid chokolade, hvis din dessert eller kage lige mangler prikken over i’et. De her små chokoladekrystaller kan nemlig trylle enhver kage eller dessert om til en, der ligner en million. Og det er faktisk slet ikke ret kompliceret. Du kan nemlig lave de fine chokoladekrystaller på kun 3 ingredienser. Det kræver nemlig kun hvid chokolade, vand og sukker. Det lyder jo meget simpelt, ik?

Vi bruger chokoladen som pynt på desserttallerkener eller til at drysse på kager og søde sager. Man kan også sagtens lave en stor portion. Det kan nemlig holde sig lang tid i en lufttæt beholder.

LÆS OGSÅ: Små marengskys

Krystalliseret hvid chokolade

Hvid chokolade som pynt

Det er perfekt at bruge som pynt. Især til julekager og desserter, da det kan ligne en form for sne. Og selvom det jo ‘bare’ er hvid chokolade, så ser det altså lidt mere gourmet agtigt ud at bruge dette fremfor almindelig hakket hvid chokolade.

Og i forhold til hvilken chokolade, der skal bruges, så kan du bruge den billigste du kan finde. Vi bruger i hvert fald bare den billigste fra Netto og det fungerer og smager super godt!

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej, hvor længe skal man ca piske? Synes mit det mere bare smelter, så turde ikke piske for længe

Skriv en kommentar