Kålsalat med æble og fetaost Kålsalat med æble og fetaost Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 5 minutter Samlet tid 15 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på en lækker kålsalat med æble, blåbær og fetaost med en hurtig dressing til. En dejlig julesalat eller vintersalat. Ingrediensliste Salat 0,25 stk. rødkål 0,5 stk. æble 0,5 stk. granatæble 50 g. blåbær 20 g. hasselnødder 50 g. PUCK fetaost 0,2 bundt frisk persille Vinaigrette 3 spsk. olivenolie 1 spsk. akaciehonning 2 spsk. hvidvinseddike salt/peber Fremgangsmåde Skyl og snit rødkål fint. Skyl blåbær. Skyl granatæble og pil kerner fra skrællen. Skyl og skær skiver af æble. Skyl og hak persille. Opvarm en pande uden fedtstof og rist hasselnødder let. Hak herefter groft. Bland vinaigretten sammen i en skål og pisk godt (olivenolie, akaciehonning, hvidvinseddike og lidt salt/peber). Vend nu kålen med vinaigretten og kom på et fad. Fordel æble, granatæble, blåbær, hakket persille og hasselnødder ovenpå rødkålen. Slut af med at fordele lidt fetaost rundt på fadet. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på kålsalat med æble og fetaost En nem og smagfuld kålsalat med æble, blåbær og fetaost. Den fineste efterårssalat eller vintersalat, som også egner sig perfekt til juleaften eller Mortens aften. Vi elsker kålsalater og laver det i mange forskellige afskygninger i efteråret og vinteren. Vi elsker at kombinere den sprøde kål med friske bær og evt. en cremet fetaost. Det giver sådan nogle gode og fyldige salater med masser af teksturer og gode smage. Den her har været en favorit den seneste tid. Den består af helt fintskåret rødkål, blåbær, granatæble, æble, fetaost, persille og hasselnødder. Tilsammen giver det bare en god salat. Lige om lidt går vi også ind i november og så er Mortens aften jo lige om hjørnet. Måske du har tradition om at spise and der. Så vil vi kun anbefale også at servere en frisk og sprød salat til. Det gør altså noget godt til den fede and med sauce og kartofler. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på kålsalater her Rødkålssalat med æble og feta En rødkålssalat med æble og feta, som går godt som tilbehør til det meste efterårs- og vintermad. Når vi går ind i de mørke og kolde måneder, så kan det for nogen måske være svært at blive ved med at lave spændende salater. I hvert fald i forhold til om sommeren, hvor det bugner med de lækreste råvarer til at lave salater af. Det har vi selv tidligere haft svært ved. Men efter vi virkelig har fået øjnene op for kålsalater, så er det intet problem mere. Man kan lave de bedste salater på base af kål. Det er den her rødkålssalat med æble og feta et godt eksempel på. Nu er der brugt rødkål her, men man kunne også bruge spidskål, enten rød eller grøn. Eller grønkål. Bare det er kål. Så vi håber, at sådan en salat her kan inspirere dig til at få brugt mere kål i dine salater i de kolde måneder. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.