Kålsalat med feta og granatæble Kålsalat med feta og granatæble Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 0 minutter Samlet tid 15 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på en fyldig og velsmagende kålsalat med feta og granatæble. En nem julesalat med spidskål, æbler og saltmandler. Ingrediensliste Kålsalat med feta og granatæble 0,5 stk. spidskål 30 g. grønkål 2 stk. æble 0,5 stk. granatæble 1 stk. avocado 100 g. fetaost 80 g. saltmandler Dressing 2 spsk. olivenolie 1 spsk. hvidvinseddike 1 tsk. sød sennep 1 spsk. akaciehonning salt/peber Fremgangsmåde Kom alle ingredienserne til dressingen op i en beholder eller glas med låg til. Ryst den godt sammen. Snit spidskål fint. Fjern grønkål fra stokken og skær i mindre stykker. Skær æble i små tern. Halver avocado og fjern stenen. Skrab ud med en stor ske og skær i skiver. Kom spidskål og grønkål op i en skål. Hæld dressingen udover og masser den godt ind i kålen, så det bliver blødere. Vend herefter æble i. Anret i et fad eller skål. Top med skiver af avocado, granatæblekerner, feta skåret i tern og saltmandler. Læg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.com Lås skærm Opskrift på kålsalat med feta og granatæble Nu blev der endelig tid til at skrive denne sprøde kålsalat med feta og granatæble ind. Det var en salat, som vi havde med til julefrokost mellem jul og nytår. En god kombination af spidskål, grønkål, æbler, avocado, granatæblekerner, fetaost og saltmandler. Det hele er bundet sammen af en hurtig dressing med sennep. Sådan nogle salater her laver vi i så mange forskellige udgaver igennem vinterhalvåret og foråret. Når der ikke er lækre bær og andet i sæson, så bruger vi virkelig meget kål i vores salater. Det er så undervurderet at bruge kål i salat. Vores favorit er nok spidskål, da det også har en god sprødhed. Derudover er kål faktisk ret smagsløst og påtager sig nemt smagen fra en dressing eksempelvis. Spidskål er derfor så god som base til salater og også en billig base. Vi smider aldrig spidskål ud, fordi det holder sig længe, så vi når altid at få det brugt. Server kålsalaten på et julefad, så kommer der lidt ekstra julestemning over salaten. Det er også en god salat at servere juleaften, hvis du gerne vil have noget sprødt og frisk til den fede julemad. Det kan vi personligt godt lide. Så synes vi kun julemaden smager endnu bedre. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på sprøde og lækre kålsalater her Julesalat med spidskål og æble Det er som sagt en god julesalat med spidskål og æble. Derudover bruger vi avocado, som giver noget fedme samt granatæblekerner, som giver noget sprødhed. Saltmandler bruger vi også ofte som noget knas ovenpå vores salater, men det kunne også være ristede hasselnødder eller nogle karamelliserede valnødder. Generelt topper vi gerne vores salater med noget sprødt og den her julesalat med spidskål og æble er ingen undtagelse. Spidskålssalat med æble Nu har vi snakket meget om, at det er en julesalat, men det er jo bare en spidskålssalat med æble. En opgraderet spidskålssalat. Jeg tror, at den første spidskålssalat, som vi forelskede os i, var den helt simple med spidskål, æble, saltmandler og dressing. Sidenhen har vi lavet mange forskellige udgaver med forskellige grøntsager og frugter. Fælles for dem alle er, at de altid er gode og passer perfekt som tilbehør til aftensmaden. Hvad enten det er gryderetter eller til lasagne. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.