Kakaosnitter med chokolade

Kakaosnitter med chokolade
Opskrift til stk. Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time og 30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på kakaosnitter med chokolade, hindbærmarmelade og kokos. Snitter med mørdejsbund, hindbær og kokosmarengs.

Ingrediensliste

 • Mørdejsbund

 • 200 g. hvedemel
 • 50 g. flormelis
 • 150 g. smør
 • 1 stk. æg
 • Kokosfyld

 • 4 stk. æggehvide
 • 200 g. sukker
 • 3 spsk. bagekakao
 • 125 g. kokosmel
 • Andet

 • 200 g. hindbærmarmelade
 • 150 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde

 1. Først skal mørdejen laves, som er bunden i dine snitter. Bland mel og flormelis i en skål. Skær smør i tern og tilsæt til de tørre ingredienser. Begynd at samle dejen med fingrene.
 2. Tilsææg og saml dejen til den er ensartet. Hvis du har svært ved at samle den, så tilsæt lidt vand. Læg mørdejen i en skål og stil den i køleskabet i 30 minutter.
 3. Drys med lidt mel og rul mørdejen ud, så den passer til bunden af en form, som er ca. 20×20 cm. Kom evt. et stykke bagepapir i bunden af formen (så er det nemmere at få snitterne ud til sidst). Kom mørdejsbunden i og pres evt. ud til kanterne, så mørdejen fylder hele bunden.
 4. Fordel hindbærmarmelade ovenpå bunden.
 5. Varm ovnen op til 170 grader varmluft.
 6. Pisk æggehvider med en elpisker. Tilsæt sukker lidt efter lidt til alt sukkeret er tilføjet. Pisk godt sammen, så du får en tyk marengs.
 7. Vend kokosmel og kakaopulver sammen i en skål. Vend herefter det sammen med marengs.
 8. Fordel kokosmarengs ovenpå mørdejsbunden og hindbærmarmeladen.
 9. Bag det hele i ca. 30 minutter på midterste rille i ovnen.
 10. Tag herefter formen ud og lad den køle helt af.
 11. Tag hele kagen op og skær ud i små snitter.
 12. Hak chokolade groft (medmindre du bruger chokoladeknapper). Smelt i mikroovnen eller over vandbad.
 13. Dyp kanterne af snitterne i den smeltede chokolade. Sæt på en tallerken med bagepapir på. Sæt snitterne på køl, så chokoladen sætter sig.
Bedøm denne ret

Opskrift på kakaosnitter med chokolade

De lækreste og nemmeste kakaosnitter med chokolade, hindbærmarmelade og kokosmarengs. Det sådan nogle gode snitter, som bare smager fantastisk sammen med en god kop kaffe. De består af mørdejsbund, som er smurt med hindbærmarmelade og toppet med kokosmarengs med kakao. Når hele kagen er bagt, så skæres den ud i små snitter, hvor kanterne så dyppes i mørk chokolade. De er så nemme at lave og er blevet en ny favorit herhjemme. Hvis du er vild med kokos og hindbærsnitter, så vil den her kombination uden tvivl falde i god jord hos dig!

Kakaosnitterne kan købes ved nogle bagere og de smager præcis, som dem man kan købe. I hvert fald sådan som vi husker, at de smager hos bageren. En sprød mørdejsbund, syrlig hindbærmarmelade og så den der luftige og lækre kokosmarengs, hvor der er vendt kakaopulver i. Prikken over i’et er chokoladekanten. Alt bliver jo kun bedre med lidt chokolade på! Er du ikke enig i det?

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på konditorkager og bagerkager

Kakaosnitter med chokolade

Chokoladesnitter med kokos

De her chokoladesnitter med kokos er eminente til kaffen. Sådan en rigtig god kaffekage i stil med en hindbærsnitte, en romkugle eller noget i den dur. Sådan en kage, hvor man bare skal have en kop varm kaffe eller the til, fordi så smager den lige en tand bedre. Det er også en kage, som vil egne sig godt til et kagebord eller en kagebuffet. Det er blevet ret populært at lave kagetapas og her vil den her kage altså også gå godt til. Snitterne kan man jo skære i den størrelse og form, som man selv tænker. Vi kan godt lide de her små kvadrater. De passer godt som en lille eftermiddagskage. Og så kan man jo altid tage to gange.

Kakaosnitter med chokolade

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar