Kalvemørbrad på grill Kalvemørbrad på grill Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 6 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift og fremgangsmåde på en kalvemørbrad på grill. En grillet kalvemørbrad tilberedt på gasgrill er god til aftensmad og gæstemad. Ingrediensliste 1400 g. kalvemørbrad 2 spsk. olivenolie 3 fed hvidløg salt/peber Læg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.com Fremgangsmåde Puds mørbraden for sener. Pres hvidløg i hvidløgspresser eller hak fint. Gnid godt med olivenolie, hvidløg, salt og peber ind i mørbraden. Varm grillen godt op (omkring 250 grader). Steg mørbraden hurtigt af ved høj direkte varme på alle sider, så den får en flot stegeskorpe. Herefter flyttes stegen til indirekte varme og temperaturen sænkes til omkring 180-200 grader. Lad nu mørbraden grille omkring 15-20 (alt efter størrelse og tykkelse). Gå efter en kernetemperatur på 54 grader, hvis du godt kan lide den medium. Brug et stegetermometer, da det giver det mest præcise resultat. Tag herefter mørbraden ud og lad den hvile i ca. 10 minutter let tildækket, inden den skæres ud. Skær kødet i skiver og server med det samme. Lås skærm Opskrift på kalvemørbrad på grill Lav en mør og lækker kalvemørbrad på grill til sommerens næste fest eller middag. En kalvemørbrad er et delikat stykke kød, som bliver helt fantastisk, når det grilles. Server med bagte kartofler, en smagfuld tomatsalat og en kold eller varm sauce til. Så har du alletiders menu, som passer til det gode sommervejr. En grillet kalvemørbrad er ikke svær at lave. Som med alt andet kød man griller, så handler det om at have styr på kernetemperaturen. Så vi kan ikke sige det nok, men brug et stegetermometer, så du kan holde øje med temperaturen. Det ville være så ærgerligt at have købt et dyrt stykke kød som en kalvemørbrad og så komme til at give den for meget. Se kun tiden som vejledende og lad kernetemperaturen styre hvor lang tid det får. En kalvemørbrad på gasgrill er nem at tilberede. Det er især nemt på en gasgrill, hvor man kan styre temperaturen. Vi plejer at grille den godt af ved høj varme og så flytter vi den til en lidt lavere temperatur og griller ved indirekte varme, indtil den har den rette kernetemperatur. Det fungerer godt for os og giver altid et godt resultat. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på kød på grill her Grillet kalvemørbrad En grillet kalvemørbrad er luksuriøs og lækker sommermad. Et mørt og saftigt stykke kød, som nærmest ikke kan ødelægges. Det kan serveres til bagte kartofler, kartoffelsalat, flødekartofler eller nye danske kogte kartofler. Derudover vil vi altid lave en form for salat dertil. Det kunne være en tomatsalat med balsamico, burrata og pinjekerner. Derudover laver vi gerne en sauce til. Det kunne være en hjemmelavet whiskeysauce eller en kold krydderurtesauce. Det er lidt forskelligt hvad vi serverer til. En grillet kalvemørbrad går nemlig godt til det meste. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.