Kanelbrød med æble Kanelbrød med æble Opskrift til 12345678910 personer Opskrift til 12 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 2 timer Samlet tid 2 timer og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på et skønt kanelbrød med revet æble. Det er en skøn efterårskage og en god måde at bruge de danske æbler på, nu når de er i sæson. Ingrediensliste 5 dl. sødmælk 50 g. gær 1 dl. raps- eller solsikkeolie 2 stk. æg 1 dl. sukker 1 tsk. salt 2 spsk. creme fraiche 1000 g. hvedemel Remonce 200 g. smør 280 g. brun farin 4 tsk. stødt kanel 5 stk. æble Til pensling 1 stk. æg Fremgangsmåde Lun sødmælken i mikroovnen eller i en gryde. Det skal blot være lunt. Hæld sødmælk over i en skål. Rør gær ud. Tilsæt æg, olie, sukker, creme fraiche og salt. Tilsæt hvedemel lidt af gangen og ælt dejen godt sammen. Sæt dejen til hævning et lunt sted i 1 time. Imens dejen er til hævning, så røres remonce sammen. Riv æblerne på et rivejern. Pres noget af alt saften ud. I en skål blandes smør, revet æbler, kanel og brun farin. Rør det hele sammen, så du har en ensartet masse (kan være at du lige skal lade det stå lidt, så smørret bliver blødt). Når dejen har hævet, så tages den ud af skålen. Del dejen i to. Rul den ene klump dej ud til en aflang rektangel. Smør halvdelen af fyldet på (den anden halvdel bruges til den anden klump dej). Brug en pizzaskærer til at skære dejen i firkanter. Se evt. billeder længere ned. Placer firkanterne ovenpå hinanden og læg til sidst dem samlet over i en rugbrødsform beklædt med bagepapir. Sådan fortsætter du også med den anden klump dej. Læg et viskestykke over formene og sæt til hævning et lunt sted i 40 minutter. Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Pensl forsigtigt med et sammenpisket æg. Bag brødene i ovnen i ca. 25-30 minutter alt efter din ovns styrke. Bedøm denne ret Lås skærm Kanelbrød med æble En nem og lækker opskrift på et saftigt kanelbrød med revet æble. Det er en rigtig efterårsagtig version af det klassiske kanelbrød, da det er tilsat æble. Så hvis du gerne vil udnytte de lækre danske æbler, som er i sæson lige nu. Så skal du bage dette lækre og saftige brød. Det er en skøn eftermiddagskage, som også sagtens kan fryses ned. Så er det nemt at tage op, hvis du får uventede gæster. Lun det kort i ovnen og så er det som nybagt. LÆS OGSÅ: Kanelsnegle med æbler Hvordan former jeg kanelbrødet? Det er super nemt at forme kanelbrødet. Man ruller bare hele dejen ud og smører fyldet på. Herefter er det nemt at bruge en pizzaskærer til at skære dejen ud i firkanter. Disse firkanter lægges ovenpå hinanden og puttes ned i brødformen. Et kanelbrød er nærmest pænere, jo mere rustikt det er. Derfor er det ikke så vigtigt at alle stykkerne er lige store eller har samme størrelse. Det rustikke udseende er nemlig det, som gør brødet så specielt og pænt at se på. Du kan selv vælge om du vil putte glasur på det. Vi elsker lige en lille snert af glasur, da det lige er prikken over i’et. Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Virkelig lækker opskrift. Vi fik et svampet kanelbrød lige som jeg havde håbet på. Men kan det mon passe at opskriften her er dobbelt af det, der er lavet på billedet? Jeg fulgte opskriften præcis som den stod. Puttede dejen i en xl rugbrødsform, der nok er dobbelt så stor som den på billedet. Og alligevel væltede brødet op og ud over siderne. Så jeg vil anbefale, at man bager den i to forme. Svar
Hej Christine, Vi skriver også i opskriften, at vi har lavet det i to forme 🙂 Men dejligt det smagte! Kh Svar