Kanelsnegle med æble
Forberedelsestid
30 minutterTilberedelsestid
2 timerSamlet tid
2 timer og 30 minutterBeskrivelse
En nem og lækker opskrift på kanelsnegle med æble. En rigtig efterårsudgave af kanelsnegle med lækre danske æbler. Æblerne gør dem super svampede.
Ingrediensliste
-
Dej
- 5 dl. sødmælk
- 50 g. gær
- 1 dl. raps- eller solsikkeolie
- 2 æg
- 1 dl. sukker
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. creme fraiche
- 1000 g. hvedemel
- 1 æg
-
Fyld
- 200 g. smør
- 280 g. brun farin
- 4 tsk. stødt kanel
- 5 stk. æble
Fremgangsmåde
- Lun sødmælken i mikroovnen eller i en gryde. Det skal blot være lunt.
- Hæld sødmælk over i en skål. Rør gær ud.
- Tilsæt æg, olie, sukker, creme fraiche og salt.
- Tilsæt hvedemel lidt af gangen og ælt dejen godt sammen.
- Sæt dejen til hævning et lunt sted i 1 time.
- Imens dejen er til hævning, så røres remonce sammen.
- Riv æblerne på et rivejern. Pres noget af alt saften ud.
- I en skål blandes smør, revet æbler, kanel og brun farin. Rør det hele sammen, så du har en ensartet masse (kan være at du lige skal lade det stå lidt, så smørret bliver blødt).
- Når dejen har hævet, så tages den ud af skålen.
- Del dejen i to.
- Rul den ene klump dej ud til en aflang rektangel.
- Smør halvdelen af fyldet på (den anden halvdel bruges til den anden klump dej). Rul dejen sammen som en pølse.
- Skær stykker af 3-4 cm. Placer i en bradepande beklædt med bagepapir. Placer dem med ca. 3-4 cm. mellemrum. Fortsæt sådan med den anden klump dej også.
- Læg et viskestykke over bradepanden og sæt til hævning et lunt sted i 40 minutter.
- Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
- Pensl forsigtigt sneglene med et sammenpisket æg.
- Bag sneglene i ovnen i ca. 14-18 minutter alt efter din ovns styrke.
Kanelsnegle med æble
En lækker og nem opskrift på kanelsnegle med æble og kanel. En anderledes udgave af den klassiske kanelsnegl. Man kan kalde det en efterårsudgave, da den indeholder lækre danske æbler med masser af smag.
LÆS OGSÅ: Kanelsnegle
Kanelsnegle opskrift med æble
Måske du aldrig har hørt om denne kanelsnegl med æble? Det var i hvert fald nyt for os. Men det smager bare helt fantastisk og er sådan en rigtig god efterårskage. Hvis du har danske æbler i haven, så er denne opskrift jo helt perfekt.
Et lille tip er at skære dine kanelsnegle over med sytråd. Så bevarer de nemlig den pæne runde form og du undgår at presse fyldet ud. Tag et stykke sytråd. Placer det under dejen og hiv så modsat i begge ender, så dejen bliver skåret over.
Kanelsnegle i fad
Vi bager altid vores kanelsnegle i fad eller i en dyb bradepande. Så har de mulighed for at vokse godt sammen, så man undgår tørre kanter og at fyldet løber ud. Placer dem med et par centimeters mellemrum og lad dem hæve sammen under efterhævning.
Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Kommentarer
Går det an at bruge minimælk i stedet for sødmælk? Eller bliver det lidt øv?
Hej Malene,
Det kan du sagtens 🙂
Knuns
Er disse lækre snegle fryseegnede ?
Hej Henning,
Det er de ja 😀
Kh
Hvor mange bliver der ud af en portion?
Hej,
ca. 26 🙂
Kh