Kantarel toast

Kantarel toast
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Nem og cremet opskrift på kantarel toast a la creme. Stuvede kantareller på franskbrød med ost, fløde og timian.

Ingrediensliste

  • 200 g. kantareller
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. smør
  • 2 dl. piskefløde
  • 25 g. parmesan
  • 0,2 bundt frisk timian
  • salt/peber
  • 2 skiver franskbrød

Fremgangsmåde

  1. Børst kantarellerne rene med en blød børste uden vand.
  2. Hak hvidløg fint eller pres i en hvidløgspresser. Hak lidt frisk timian fint.
  3. Opvarm en pande. Kom smør på og lad smørret bruse op.
  4. Tilsæt kantareller, timian og hvidløg. Sauter ved mellem-høj varme i cirka 2-3 minutter.
  5. Kom fløde på og riv parmesan fint i. Vend forsigtigt rundt og lad det koge en smule ind.
  6. Rist brød.
  7. Smag kantarelblandingen til med salt og peber.
  8. Anret brødet med en god mængde kantareller ovenpå, efterfulgt af fintrevet parmesan og lidt frisk timian som pynt.
  9. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på kantarel toast

Efteråret er her og det betyder også, at det er tid til kantareller og kantarel toast. Det er først de seneste år, at vi har fået øjnene op for hvor hyggeligt det er at gå i skoven og finde kantareller. Vi er ikke de store svampeentusiaster, men vi elsker kantareller og synes det er skægt at finde dem og har vi ikke tid til selv at finde dem, så kan man heldigvis købe dem i supermarkedet nu. Derfor blev det også tid til at vi igen skulle lave kantarel toast. Stuvede kantareller, som kommes på et stykke franskbrød. Det smager bare så lækkert og er godt til enten frokost eller som en nem omgang aftensmad. Sådan en luksusudgave af en svampetoast. Det går man altså aldrig galt i byen med.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med kantareller her

Kantarel toast

Toast med kantareller

Det lyder måske lidt fancy med stuvede kantareller på toast, men det er faktisk ganske nemt at lave. Og hurtigt også! Det kræver få ingredienser og alle kan være med. Dét der tager længst tid er nok at rense kantarellerne, da de skal renses med en blød børste og man helst ikke må skylle dem. Men når først de er rengjort, så kan man altså lave toast med kantareller i løbet af ingen tid. Det er som sagt lækkert til frokost. Vi spiser det i hvert fald meget gerne i weekenderne her i efterårsmånederne, hvor kantareller er i sæson. Det er kun den ene tid om året, hvor vi får det, så det nydes i den grad også.

Flødestuvede kantareller på brød

Det er den lækreste omgang flødestuvede kantareller på brød. Stuvede kantareller, som kommes på et stykke ristet franskbrød. Her kan du bruge præcis det franskbrød, som du bedst kan lide. Det kunne være surdej, som vi normalvis er glade for, men det passer faktisk med sådan et blødt og briocheagtigt franskbrød til de her stuvede kantareller. Sådan et smørblødt brød, som har en blød og ikke sej krumme. Det går altså bare godt til de her stuvede svampe.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar