Pariserbøf

Pariserbøf
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på en klassisk dansk Pariserbøf på ristet brød med rødbeder, rå æggeblomme, peberrod, kapers og løg.

Ingrediensliste

 • Bøf

 • 2 skiver franskbrød
 • 200 g. hakket oksekød
 • 2 spsk. smør
 • salt/peber
 • Tilbehør

 • 1 stk. rødløg
 • 2 spsk. kapers
 • 100 g. syltede rødbeder
 • 2 spsk. revet peberrod
 • 2 stk. æggeblomme
 • 20 g. rucola

Fremgangsmåde

 1. Form kødet til hakkebøffer og fordel dem ovenpå skiverne af franskbrød. Fordel i et jævnt lag og tryk det godt ned. Krydr godt med salt og friskkværnet peber.
 2. Varm en pande op med smør.
 3. Kom dine bøffer på. Læg dem først med franskbrødssiden nedad. Giv dem omkring 2-3 minutter.
 4. Vend dem herefter om og giv dem 4-5 minutter med kødsiden nedad. Skru evt. lidt ned for varmen, men sørg for at kødet bliver stegt godt af.
 5. Anret dine bøffer på en bund af rucola.
 6. Top med de forskellige toppings. Vi skærer rødbeder og løg i små tern og topper til sidst med den rå æggeblomme. Den kan også serveres ved siden af, så man selv kan hælde den udover.
 7. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på pariserbøf

På trods af navnet, så er en pariserbøf altså klassisk dansk mad. Det består af et stykke ristet brød med en hakkebøf på, rå æggeblomme, høvlet peberrod, rødbeder, kapers og løg. Det er kort fortalt en hakkebøf på brød med masser af lækkert tilbehør til. En pariserbøf er nem at lave og kan serveres både til frokost og aftensmad. Det smager skønt og er slet ikke svært at lave selv.

For at opgradere den lidt, så har vi brugt et godt surdejsfranskbrød. Man kan dog også sagtens bruge almindelig toastbrød, men vi synes, at det gør retten en tand bedre, når man bruger noget lækkert brød. Man laver pariserbøffen ved at tage brødet og så kommer man selve bøffen af hakket oksekød ovenpå. Det steges på pande i smør og så anrettes det på tallerken med alle de forskellige toppings. Vi har skåret det i små stykker og fordelt udover. På den måde kan man få lidt af det hele med i hver bid.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på klassisk dansk mad

Pariserbøf

Pariserbøf tilbehør

Hele magien i en pariserbøf ligger i selve tilbehøret og de forskellige toppings. Vi har her brugt kapers, rødbeder, høvlet peberrod, løg og en rå æggeblomme. Det forskellige tilbehør giver den perfekte balance mellem sødme, syre og salt i kombination med det ristede brød og bøffen. Hvis man ikke er så meget til rå æggeblomme, så kan man også lave et spejlæg til.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar