Kardemommeflet Kardemommeflet Opskrift til 102030405060708090100 stk. Opskrift til 10 stk. Forberedelsestid 20 minutterTilberedningstid 1 time og 40 minutterSamlet tid 2 timer Del Pin Print BeskrivelseSvampet og lækker kardemommeflet med bløddej, remonce og kardemomme. Den bedste kage med kardemomme, som er god til kaffen.IngredienslisteDej 2,5 dl. sødmælk 1 spsk. creme fraiche 25 g. gær 1 tsk. salt 50 g. sukker 1,5 tsk. stødt kardemomme 1 stk. æg 475 g. hvedemelFyld 125 g. smør 125 g. sukker 1 tsk. stødt kardemommeTil pensling 1 stk. ægSukkerlage 0,3 dl. vand 25 g. sukkerPynt 1 spsk. sukker 0,5 tsk. stødt kardemommeLæg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.comFremgangsmådeLun mælken en smule, så den bliver lillefingervarm.Opløs gær i mælken.Tilsæt creme fraiche eller et andet surmælksprodukt (kærnemælk, skyr, yoghurt). Du kan også udelade dette, men vi synes det giver en ekstra saftig dej.Tilsæt salt, sukker, æg og stødt kardemomme (du kan også knuse dine egne kardemommefrø i en morter).Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt til du har en smidig dej. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet.Sæt dejen til hævning overdækket med et viskestykke et lunt sted i 1 time.Imens dejen hæver, så røres remonce sammen. Blødt smør røres sammen med sukker og kardemomme. Sæt til side indtil det skal bruges.Du kan også blande dit kardemommesukker, imens dejen hæver. Bland blot sukker og stødt kardemomme i en skål.Kog sukker og vand i en gryde til du får en tyk sirup-agtig konsistens. Tag gryden af og sæt til side.Efter hævning tages dejen ud på et bord drysset med lidt mel. Rul den ud til et stort rektangel på cirka 30×50 cm.Smør remonce på dejen. Fold den ene ende indover og derefter den anden, så der i alt dannes 3 lag.Skær firkanter og lav et snit i midten, hvor du så twister den rundt om sig selv. Ligesom når man laver klejner.Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve et lunt sted i 30 minutter.Pensl dem med et sammenpisket æg. Bag dem i ovnen i cirka 12 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft.Når de tages ud, så pensler du først med din sukkerlage og herefter drysser du kardemommesukker ovenpå. Lad dem køle af.Lås skærmOpskrift på kardemommefletEn svampet og lækker kardemommeflet til kaffen kan i den grad anbefales. Vi elsker alt bagværk med kardemomme! Og de her kardemommeflet er inspireret af en kage, som vi altid får, når vi er i København. En blød dej, som fyldes med kardemommeremonce. Efter de er bagt pensles de med en sukkerlage, så de får det her skinnende look. Derefter kan man drysse med mere kardemommesukker. Og går man all-in, så får man fat i kardemommekapsler, som man selv kværner. Det giver en vanvittig intens smag af kardemomme. Men de bliver altså også rigtig gode med almindelig stødt kardemomme, som er det man kan købe i et almindeligt supermarked.Lige sådan et kardemommeflot og en god kop kaffe. Det er altså vejen til vores hjerte. Det er sådan en god eftermiddagskage og den passer også rigtig godt her op til juletiden. Selvom vi bestemt mener, at den kan spises året rundt.LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på julekager her Kage med kardemommeDet er en fantastisk kage med kardemomme. Den minder jo meget om en kardemommesnurre, men den har et lidt andet udseende. Det her flettede look, som også godt kan minde om en klejne. Man kan lave så mange gode kager med kardemomme. Vi elsker at bruge kardemomme i bagværk, småkager osv. Det smager skønt og er bestemt et krydderi, som vi forbinder med juletiden. Vi har været i julehumør de sidste uger og glæder os bare til, at vi snart går ind i december, så der kan blive skruet endnu mere op for julehyggen.Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.