Kardemommesnurrer

Opskrift til stk. Opskrift til 30 stk.

Forberedelsestid

1 time og 30 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

2 timer

Beskrivelse

Opskrift på lækre og nemme kardemommesnurrer, som er super lette at lave selv. De smager forrygende og er toppet med kardemommesukker.

Ingrediensliste

  • Dej

  • 5 dl. sødmælk
  • 2 spsk. creme fraiche
  • 50 g. gær
  • 2 tsk. salt
  • 100 g. sukker
  • 2,5 tsk. stødt kardemomme
  • 1 stk. æg
  • 950 g. hvedemel
  • Fyld

  • 250 g. smør
  • 250 g. sukker
  • 2 tsk. stødt kardemomme
  • Pynt

  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • Sukkerlage

  • 0,5 dl. vand
  • 50 g. sukker
  • Til pensling

  • 1 stk. æg

Fremgangsmåde

Dejen

  1. Lun mælken en smule, så den bliver lillefingervarm.
  2. Opløs gær i mælken.
  3. Tilsæt creme fraiche eller et andet surmælksprodukt (kærnemælk, skyr, yogurt). Du kan også udelade dette, men vi synes det giver en ekstra saftig snurre.
  4. Tilsæt salt, sukker, æg og stødt kardemomme (du kan også knuse dine egne kardemommefrø i en morter).
  5. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt til du har en smidig dej. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet.
  6. Sæt dejen til hævning overdækket med et viskestykke et lunt sted i 1 time.
  7. Imens dejen hæver, så røres remonce sammen. Blødt smør røres sammen med sukker og kardemomme. Sæt til side indtil det skal bruges.
  8. Du kan også blande dit kardemommesukker, imens dejen hæver. Bland blot sukker og stødt kardemomme i en skål.

Sukkerlage

  1. Kog sukker og vand i en gryde til du får en tyk sirup-agtig konsistens. Tag gryden af og sæt til side.

Efter hævning

  1. Efter hævning tages dejen ud på et bord drysset med lidt mel. Cirka 60×35 cm.
  2. Smør remonce på dejen. Fold den ene ende indover og derefter den anden, så der i alt dannes 3 lag.  Se evt. billederne nedenfor.
  3. Brug et pizzahjul til at skære strimler. Sno strimlerne og rul strimlen rundt om sig selv til en snurre. Husk at putte enden under sig selv til sidst. Vi snoede strimlen rundt om vores fingre og tog derefter enden under.
  4. Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve et lunt sted i 30 minutter.
  5. Pensl dem med et sammenpisket æg.  Bag dem i ovnen i cirka 12 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft.
  6. Når de tages ud, så pensler du først med din sukkerlage og herefter drysser du kardemommesukker ovenpå. Lad dem køle af.

TIP: De kan sagtens fryses ned. Frys dem ned i fryseposer og tag op efter behov.

Bedøm denne ret

Opskrift på kardemommesnurrer

En super nem og lækker opskrift på hjemmelavede kardemommesnurrer med remonce og kardemommesukker på toppen. De har en skøn mild smag og så er de super nemme at lave. Måske du allerede har prøvet dig med vores kanelsnurrer og marcipansnurrer. Så er det uden tvivl disse, som skal være dit næste projekt!

Kardemommesnurrerne er blevet så populære de seneste år. Måske fordi forskellige store bagerier laver nogle helt fantastiske udgaver af dem! Derfor var vi selvfølgelig også nødt til at prøve kræfter med snurrerne selv, da de jo slet ikke er svære at lave. De består af en simpel gærdej, som bliver fyldt med remonce og kardemomme. Herefter skæres de i strimler, som man så snurrer.

Opskrift på kardemommesnurrer

Opskrift på kardemommesnurrer

Den her opskrift på snurrer med kardemomme er så nem at gå til. Vær dog opmærksom på, at når de bages, så kan du ikke undgå at lidt af fyldet ryger ud. Men det meste af det bliver heldigvis i.

sådan folder du snurrer

sådan folder du snurrer

Sådan snor du dine snurrer

Vi ved, at der er mange forskellige måder at snurre dem på. Vi har erfaret, at den her måde er det som fungerer bedst for os. Det giver også en virkelig smuk snurre i sidste ende. Og så er den super let! Brug en pizzaskærer eller et pizzahjul til at skære dejen i strimler. Det er et virkelig godt trick, da det gør det nemt at skære dejen ud.

Nu er du klar til at lave de bedste kardemommesnurrer! De er saftige, lækre og virkelig gode. Vi ved godt, at det er en stor portion, men så kan du fryse nogle af dem ned. Så er der altid nem og lækker kage.

kardemommesnurrer

Følg også med på Instagram

Følger du med på vores Instagram? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.

Kommentarer

    1. Hej Emilie,

      Smagsmæssigt er der ikke den store forskel. Til disse er der blot brugt mælk og lidt mindre surmælksprodukt kontra den anden 🙂

      Kh

  1. Har bagt alle snurre men undre mig over at der i denne dej skal bruges 50g gær hvor i kanel skal der kun bruges 25g gær – synes dejen til kardemomme snurre var utrolig tyk og svær at rulle ud i forhold til kanelsnurre, er det gæren der gør denne forskel?… ellers helt fantastisk opskrifter I har ?? Bagte rabarber crumble i går, så nem og lækker mums ?

    1. Hej Jeanne,

      Mængden af gær bestemmer hævetiden, så det burde ikke gøre dejen tykkere end normalt. Brugte du alt mel i den her opskrift? Det kan være, at der er tilsat for meget mel. Vi plejer at tilsætte lidt efter lidt, da det ikke er sikkert du skal bruge alle 950 g. 🙂

      Kh

  2. Hej Mummum
    Super opskrifter I laver – bruger dem dagligt.
    Kan man mon fryse de færdigbagte snurrer i fryseren og så tø op, når man får gæster?

      1. Hej,

        Du kan ikke undgå, at noget af fyldet ryger ud desværre. Men sørg for at snurre dem stramt 🙂

        Kh

  3. Havde desværre ikke det store held første kan jeg bagte dem, måtte smide dejen ud da den blev meget stiv og mega tyk på trods af jeg ikke brugte alt melet. Jeg brugte røremaskine kan det være en fejl?
    Jeg undre mig også over der ikke skal smør i dejen, kan det passe ?

    Bruger ofte en del af jeres andre opskrifter med held ?

    Hilsen Dorthe

    1. Hej Dorthe,

      Røremaskine burde ikke være en fejl. Vi laver altid vores deje på røremaskine.
      Men umiddelbart lyder det som om, at du har brugt for meget mel. Der skal ofte bruges mindre mel, når man bruger røremaskine 🙂
      Vi har ikke smør i dejen nej.

      Kh

  4. Uh hvor bliver jeg glad for jeres opskrifter som altid er et hit her hos os . Og nu fik jeg lært at snurre de her kardemomme snurrer som jeg ikke kunne før . Tak for jer .?☀️

  5. Mit hjem dufter virkelig godt og jeg er sikker på at snurrerne smager skønt – men mine er helt brune efter blot 8 minutter. Kan jeg stole på, at de er færdigbagte?

    1. Hej,

      Ja, der kan være så stor forskel på hvor kraftig ens ovn er. Du kan evt. også placere dem længere nede i ovnen, hvis du er i tvivl. Men umiddelbart lyder de til at være færdige, hvis de har fået godt med farve 🙂

      Kh

  6. Tak for altid gode opskrifter.
    Kan man fryse dem på samme måde som med kanelsnurrerne. Altså når de er dej og inden de når at hæve 2.gang?

  7. Hvad i alverden menes der med “en snurre” ??? Det er vist et selvopfundet ord, som kun få forstår. Det findes ikke i Den Daneke Ordbog..

  8. Jeg har inviteret til brunch i weekenden, hvor planen er at bage disse lækre snurrer. Er der mulighed for at koldhæve denne dej, så de kan være friskbagte til gæsterne? Hvis ja, hvor meget gær skal der så i dejen?

  9. Hej Mummum

    SUPER lækker opskrift 🙂
    Vild med at der ikke skal smør i dejen.
    Synes dog at der mangler lidt kardemomme smag.
    Kan se i mange opskrifter at der bruges kardemomme frø i stedet for stødt.
    Kan I hjælpe med hvor mange frø jeg skal bruge til 1 portion af jeres Snurre?

    På forhånd tak
    Jannie

    1. Hej Jannie,

      Du får helt klart en mere kraftig kardemommesmag ved at bruge hele frø. Vi har valgt at bruge stødt, da det er svært at få fat i hele.
      Vi ville nok bruge samme mængde. Prøv at knuse dem og så mål af efter <3

      Kh

Skriv en kommentar