Kartoffelgratin

Kartoffelgratin
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

60 minutter

Samlet tid

1 time og 20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på kartoffelgratin med mælk, fløde og ost. Gratinerede kartofler i ovn, som kan serveres som tilbehør til aftensmaden.

Ingrediensliste

  • 1000 g. kartoffel
  • 1 stk. løg
  • 3 dl. sødmælk
  • 1,5 dl. piskefløde
  • salt/peber
  • 1 tsk. stødt muskatnød
  • 100 g. revet mozzarella

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartofler og skær i tynde skiver. Skær også løg i tynde skiver.
  2. Læg kartofler og løg i et smurt ildfast fad.
  3. Pisk mælk, fløde, stødt muskatnød, salt og peber sammen i en skål eller kande. Hæld det udover kartoflerne.
  4. Kom stanniol over fadet og sæt det ind i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft. Giv det 30 minutter.
  5. Tag herefter fadet ud. Fjern stanniol og drys med revet ost.
  6. Giv kartoflerne yderligere 20-30 minutter eller til de er møre. Du kan tjekke dem ved at stikke en kødnål eller lignende ned i. De skal være bløde og kødnålen skal nemt smutte igennem.
  7. Tag herefter kartofler ud.
  8. Lad dem trække 5-10 minutter inden servering (meget vigtigt, da de ellers vil virke meget våde).
  9. Server med det samme evt. med lidt finthakket forårsløg på toppen.
Bedøm denne ret

Opskrift på kartoffelgratin

Kartoffelgratin består af kartofler skåret i skiver, som bliver bagt i ovnen med mælk og fløde. De minder meget om hvad vi kender som flødekartofler. Forskellen ligger dog i, at der bruges både mælk og fløde. Når vi laver flødekartofler, så bruger vi nemlig kun fløde. Så vil man have en knap så fed version, så skal du lave kartoffelgratin. Fadet toppes også med ost og lidt forårsløg, som lige er prikken over i’et. Kartoffelgratinen serveres som tilbehør til aftensmaden, men den egner sig også godt som tilbehør på en buffet. Især hvis man skal lave mad til mange. Så laver vi ofte enten kartoffelgratin eller flødekartofler, da det bare er sådan noget, som alle kan lide. Og så kan man også forberede det på forhånd.

Den her gratin gør sig godt som tilbehør. Det kunne være til et stykke stegt laks og en god salat til. Det er i hvert fald god forårsmad eller sommermad.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på kartofler som tilbehør her

Kartoffelgratin

Kartoffel gratin opskrift

En kartoffel gratin er så undervurderet, hvis du spørger os. Det smager nemlig dejligt som tilbehør og kan serveres til oksekød, kylling, fisk og meget mere. Når man laver en kartoffelgratin, så behøves man heller ikke sauce til, da selve saucen jo ligger sammen med kartoflerne. Derfor serverer vi gerne gratinen sammen med et stykke kød og evt. en god salat. Så har du nem aftensmad.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar