Kartoffelsalat med ærter og urtedressing

Kartoffelsalat med ærter og urtedressing
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en sommerlig kartoffelsalat med ærter, urtedressing og broccoli. En sommerkartoffelsalat med krydderurter og ærter.

Ingrediensliste

 • Kartoffelsalat med ærter

 • 700 g. kartoffel
 • 150 g. frosne ærter
 • 0,5 stk. broccoli
 • salt
 • Dressing

 • 0,5 bundt frisk dild
 • 0,5 bundt purløg
 • 4 spsk. olivenolie
 • 1 spsk. hvidvinseddike
 • 1 spsk. akaciehonning
 • 2 tsk. dijonsennep
 • salt/peber

Fremgangsmåde

 1. Start med at sætte kartoflerne over for at koge. Hvis de er meget store, så kan du skære dem i mindre stykker. Vi vælger altid nogle, som kan koges med skræl på.
 2. Kom kartoflerne op i en gryde og dæk med vand og kom salt i. Bring gryden i kog. Når vandet koger, som skrues der lidt ned og kartoflerne småkoger til de er møre.
 3. Skær broccoli i bukketter.
 4. Lige inden kartoflerne er kogt færdige, så kommes broccoli og ærter i gryden. Lad dem koge med i 2 minutter.
 5. Hæld vandet fra og lad det hele køle af.
 6. Hak krydderurterne fint.
 7. Kom det hele op i en bøtte eller et glas med låg til. Ryst det hele godt sammen og smag til med salt/peber og evt. mere sennep.
 8. Vend dressingen sammen med kartofler, broccoli og ærter.
 9. Anret på et fad.
Bedøm denne ret

Opskrift på kartoffelsalat med ærter og urtedressing

Her får du en lækker og nem opskrift på kartoffelsalat med ærter, urtedressing og broccoli. Vi har virkelig haft det fineste vejr og det har givet os lyst til at gå i køkkenet og kreere en masse sommermad. Det er blandt andet blevet til den her lækre hjemmelavede kartoffelsalat. Vi elsker sådan en omgang og det er altid fast tilbehør til sommer. Det bliver kun endnu bedre med danske, nyopgravede kartofler, så det glæder vi os til.

Den her variant er med kartofler, ærter og broccoli, som er vendt i sådan en hurtig krydderurtedressing. Den er lavet på frisk dild og purløg samt olivenolie, hvidvinseddike, akaciehonning og sennep. Sådan en god vinaigrette, hvor vi har tilsat friske krydderurter. Det smager simpelthen så godt. Man skal ikke undervurdere hvad friske krydderurter kan gøre for en ret.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på kartoffelsalat her

Kartoffelsalat med ærter og urtedressing

Sommersalat med kartofler

Vi elsker at lave sådan en sommerlig udgave af kartoffelsalat og så anrette den på et stort fad. Hvis der er noget, som der kan få sommerfølelsen frem i os, så er det altså sådan en omgang. Den kan serveres både kold og lun, så man kan godt lave den på forhånd, hvis det er. Vi har her brugt frosne ærter, men når sommersæsonen kommer tættere på og man kan få friske danske ærter, så ville det også være så godt at bruge.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Kommentarer

Skriv en kommentar