Kartoffelsalat med rødløg og ærter Kartoffelsalat med rødløg og ærter Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på den bedste kartoffelsalat med rødløg, ærter og saltmandler. Det hele er vendt i en lækker sennepsdressing. Ingrediensliste 800 g. små kartofler med skræl 400 g. friske ærter 1 stk. rødløg 2 håndfulde friske ærteskud 100 g. saltmandler Sennepsvinaigrette 1,5 tsk. dijonsennep 1 spsk. hvidvinseddike 1,5 spsk. akaciehonning 2 spsk. olivenolie salt/peber Fremgangsmåde Start med at sætte kartoflerne over for at koge. Hvis de er meget store, så kan du skære dem i mindre stykker. Vi vælger altid nogle, som kan koges med skræl på. Kom kartoflerne op i en gryde og dæk med vand og kom salt i. Bring gryden i kog. Når vandet koger, som skrues der lidt ned og kartoflerne småkoger til de er møre. Herefter hældes vandet fra og de køler af. Bælg ærterne. Skær rødløg i tynde skiver. Hak saltmandler groft. Kom alle ingredienserne til dressingen op i et glas med låg til. Ryst det godt sammen, så dressingen tykner en smule. Vend dressingen med de kogte kartofler, friske ærter, rødløg, ærteskud og saltmandler. Anret i et fad og server med det samme eller sæt på køl indtil servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på kartoffelsalat med rødløg og ærter Den absolut bedste kartoffelsalat med rødløg, friske ærter og saltmandler, som er vendt i en sennepsdressing. Hvis du gerne vil lave sådan en rigtig sommer-kartoffelsalat, som er en fryd for både øjne og mund, så skal du lave denne. Den smukkeste grønne kartoffelsalat med små kogte kartofler med skræl, friskbælgede ærter og friske ærteskud. Det er blevet en af vores nye favoritter! Og wow, hvor gør det bare en kæmpe forskel med de friske ærter i. Det er nemlig begyndt at vælte frem med friske ærter i butikkerne. Det blev vi nødt til at udnytte og vi bælgede derfor en hel pose ærter, som røg i kartoffelsalaten. De friske ærter smager bare af sol og sommer og tilfører virkelig en god smag til din kartoffelsalat. Kartoffelsalat laver vi året rundt, men i sommertiden, så elsker vi at lave en version som denne, som er mere let i det end den klassiske med creme fraiche dressing. I stedet for den hvide dressing, så har vi her lavet en sennepsdressing af sennep, hvidvinseddike, akaciehonning og olivenolie. Det hele rystes godt sammen og fordeles udover kartoffelsalaten. LÆS OGSÅ: Se alle vores kartoffelsalatopskrifter her Grøn kartoffelsalat med friske ærter Som sagt, så gør det en verden til forskel at bruge friske ærter, som man selv piller. Men ellers kan man selvfølgelig også bruge frosne ærter eller bønner, hvis man har det. Den her grønne kartoffelsalat ville vi servere til en omgang grill. Sidst vi lavede den, så serverede vi den med marineret kylling, en god hjemmelavet tzatziki og noget godt brød. Det var en kæmpe succes og er et godt eksempel på den type sommermad, som vi laver gennem hele sommeren. Hvis vi kan komme til at grille og lave noget nemt tilbehør, så er det næsten altid den løsning vi vælger. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.