Kofta

Kofta
Opskrift til stk. Opskrift til 6 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på kofta lavet på oksekød og med masser af krydderier. De lækreste oksekødsspyd med masser af smag.

Ingrediensliste

  • 300 g. hakket oksekød
  • 1 tsk. salt
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. æg
  • 1 tsk. paprika
  • 0,5 bundt frisk persille
  • 0,5 tsk. stødt spidskommen
  • 0,5 dl. havregryn

Fremgangsmåde

  1. Hak hvidløg og frisk persille fint. Bland alle ingredienserne og ælt det godt sammen.
  2. Opvarm en pande med rigeligt fedtstof. Form aflange frikadeller og steg dem 7 minutter på hver side.
  3. Du kan evt. komme dem i  ovnen, hvis de ikke er helt færdigstegte indvendigt men har fået en mørk stegeskorpe. Kom dem i et ildfast fad og giv dem 10 minutter i ovnen ved 190 grader alm. ovn.
  4. Sæt dem på spyd og server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på kofta

Her får du opskriften på de lækre og smagfulde kofta spyd, som serveres som tilbehør. De laves ofte med lammekød, men vi har valgt at lave vores udgave med oksekød, da det er nemmere at få fat i. Det er ikke alle supermarkeder, som sælger lammekød. Spydene er derfor lavet på en fars lavet på oksekød, krydderier og hvidløg. De er super smagfulde og så ville de smage skønt med en omgang bagte kartofler og en salat med granatæble i. De er bare perfekte som nem hverdagsmad, som vi jo går så meget ind for. Vi ved nemlig, at mange har travlt i hverdagen og det er de færreste, som har tid til at stå og lave det helt store til aftensmad hver dag. Derfor forsøger vi altid at bringe nemme hverdagsopskrifter, som passer ind i enhver familie.

De her kofta spyd er et godt bud på sådan en ret. Det er en simpel fars, som man hurtigt kan røre sammen. Man kan vælge at komme dem på spyd enten inden eller efter stegning. Vi synes faktisk det er nemmest at gøre det efter, da det er lidt nemmere at stege dem så. Men du kan sagtens komme spydene i inden.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores salatopskrifter

Kofta

Koftas på spyd

Hvis der er sommer og du har gang i grillen, så kan du også sagtens komme dem på grillen. Det ville være super lækkert og vil også give dem lidt ekstra smag. Som sagt, så kan du servere en lækker salat til og evt. nogle kartofler. Det kunne også være en frisk bulgursalat, som matcher de krydrede koftas.

Kofta kan også nydes kolde. Du kan komme resterne i en salat eller blot som en del af madpakken. Så lav gerne en stor portion, så du har rester til de næste dage. De er super lækre og slår aldrig fejl. Og så er det da også lidt sjovere at have sådan noget med i madpakken end en rugbrødsmad.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar