Kogte artiskokker

Kogte artiskokker
Opskrift til stk. Opskrift til 2 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på kogte artiskokker. Prøv at lave kogt artiskok og server det som en lille forret eller til tapas.

Ingrediensliste

 • 2 stk. artiskok
 • 1 stk. økologisk citron
 • 50 g. smør
 • salt/peber

Fremgangsmåde

 1. Vej smør af og lad det stå ude, så det kan blive blødt.
 2. Skær stokken af artiskokkerne.
 3. Sæt en gryde med vand over og bring i kog.
 4. Del citronen og kom citronen og lidt salt i vandet.
 5. Når vandet koger, så kommes artiskokkerne ned i vandet. Skru ned for temperaturen en smule, så det ikke buldrekoger. Lad artiskokkerne koge i 25 minutter.
 6. Tag artiskokkerne op og lad dem evt. dryppe af på et viskestykke.
 7. Pisk smørret. Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
 8. Anret smørret på et fad og læg artistokkerne ved siden af.
 9. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på kogte artiskokker

Prøv en omgang kogte artiskokker. Det er én af de nemmeste måder at tilberede artiskok på. Vi serverer det med en rørt smør, som du kan dyppe dem i og det smager bare super lækkert! Det er godt som en lille appetizer eller starter inden maden. Ellers kan det også laves som en del af et tapasbord eller en lille frokostanretning.

Det er måske de færreste, som har smagt kogt artiskok og som har tilberedt en artiskok. Vi har i hvert fald aldrig smagt det i vores barndom og er først begyndt at lave retter med artiskok her efter vi er blevet ældre. Uanset hvad, så smager det bare super lækkert og er slet ikke kompliceret.

Kogte artiskokker

LÆS OGSÅ: Fyldte bagekartofler

Kogt artiskok opskrift

Efter artiskokken er kogt, så er det kun det nederste af bladene, som man spiser. Det er det stykke, som man dypper eller smører med smør. Det er som sagt et mega hyggeligt lille måltid, som er perfekt at nyde sammen med venner eller familie.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar