Kogte kartofler

Kogte kartofler
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Opskrift og guide til hvordan man koger kartofler. Kogte kartofler kan bruges som tilbehør til aftensmaden, især klassiske danske retter.

Ingrediensliste

  • 1 kg. kartoffel
  • 1,5 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartofler.
  2. Hvis nogle af kartoflerne er rigtig store, så kan de lige halveres eller skæres i mindre stykker. Hvis kartoflerne er nogenlunde samme størrelse, så gør det kogetiden nemmere.
  3. Put kartoflerne i en gryde og dæk med vand samt tilsæt salt.
  4. Bring kartoflerne i kog.
  5. Når vandet koger, så skruer du en smule ned for blusset. Lad dem stå og småsimre i 15-20 minutter (alt efter størrelsen og kartoffelsorten).
  6. Tjek om kartoflerne er færdigkogte ved at prikke i kartoflerne med en gaffel eller en kødnål. Når den kan gå igennem uden modstand, så er de færdige. Tjek også altid de største kartofler i gryden.
  7. Tag gryden af varmen og hæld vandet fra. Sæt kort gryden tilbage på blusset og lad dem dampe af.
  8. Server de kogte kartofler med det samme sammen med din ret.
Bedøm denne ret

Opskrift på kogte kartofler

Kogte kartofler er ikke den største kogekunst, men det er nu dejligt at kunne finde ud af at koge en kartoffel. De kan bruges som tilbehør til alverdens lækre retter, især mange klassiske danske retter. Blandt andet en omgang flæsk med kartofler og persillesauce eller en omgang sprøde karbonader med stuvede ærter. Så for at lave de klassiske danske retter, så er det altså en fordel at kunne koge en kartoffel.

Derfor har vi her lavet en rigtig simpel og nem opskrift og guide til at koge kartofler. Så kan du koge både nye danske kartofler og de lidt større af slagsen. Der er nemlig intet som en nyopgravet dansk kartoffel om sommeren.

LÆS OGSÅ: Kartoffelmos

Kogte kartofler

Sådan koger du nye kartofler

De nye, danske kartofler, som man kan få om sommeren er lidt anderledes end almindelige kartofler. De er nemlig ofte små og så skal de blot skrubbes fri for jord i stedet for at skrælles. Du kan selvfølgelig godt skrælle dem, men vi plejer altid blot at skrubbe dem. Eftersom de nye kartofler også ofte er lidt små, så er kogetiden også mindre. De skal cirka have 15-20 minutter, men prøv dig altid frem med at stikke i dem med en gaffel undervejs.

Hvordan tjekker jeg om kartoflerne er færdigkogte?
Vi plejer lige at prikke i kartoflerne med en gaffel eller en kødnål. Når den kan gå igennem uden modstand, så er de færdige. Tjek også altid de største kartofler i gryden. Det ville jo være ærgerligt, hvis de små kartofler var færdigkogte, men at de store i gryden stadig lige manglede lidt.

Skal vandet være saltet eller ej?
Vi salter altid vandet, når vi koger kartofler.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar