Konfektkage med nougat

Konfektkage med nougat
Opskrift til stk. Opskrift til 20 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Den bedste opskrift på en tæt og lækker konfektkage med nougat og chokolade. En kage med marcipan, nougat og chokolade.

Ingrediensliste

  • Bund

  • 300 g. marcipan
  • 130 g. sukker
  • 150 g. smør
  • 2 stk. æg
  • 50 g. hvedemel
  • Topping

  • 300 g. nougat
  • 50 g. mørk chokolade
  • 5 g. kagekrymmel

Fremgangsmåde

  1. Ovnen tændes på 180 grader varmluft.
  2. Marcipan og sukker røres sammen eller smuldres sammen med hænderne. Vi brugte en røremaskine og K-spaden.
  3. Del smør i mindre stykker og tilsæt det til massen. Rør videre.
  4. Rør derefter æg i.
  5. Tilsæt til sidst hvedemel og rør det sammen til en ensartet masse.
  6. Kom bagepapir i en form på cirka 20×20 cm. Fordel mazarinmassen deri og bag den i ca. 30-40 minutter.
  7. Varm nougat i en lille skål i mikroovnen indtil det smelter. Giv det 10-15 sekunder ad gangen, så kan du nemmere styre temperaturen. Når nougaten er smeltet, så tages den ud.
  8. Kom det ovenpå den afkølede kage og smør det ud med en ske.
  9. Hak mørk chokolade groft og kom det op i en skål.
  10. Smelt mørk chokolade i mikroovnen. Brug en gaffel til at stryge chokoladen udover nougatten.
  11. Drys med krymmel og sæt kagen på køl, så den kan sætte sig.
  12. Når kagen har sat sig, så skæres kanterne af og kagen skæres ud i små mundrette bidder.
Bedøm denne ret

Opskrift på konfektkage med nougat

Den her lækre konfektkage med nougat er du simpelthen nødt til at prøve! Det er vores nye julekage, som er sådan en slags krydsning mellem konfekt og kage. Deraf navnet: konfektkage! Den er simpelthen så god. Den består af en tæt mazarinbund, som bliver toppet med nougat, chokolade og julekrymmel. Herefter sættes kagen på køl, så den kan få lov til at sætte sig. Sådan er det også med sådan nogle tætte mazarinkager. De er faktisk næsten bedre dagen efter, så den lige kan få lov til at sætte sig ordentligt.

Når den har sat sig, så skæres siderne af og herefter skæres den ud i mundrette bidder. Da det er en kage, som er ret tæt og intens, så er et lille stykke nemlig nok. Ud af en portion fik vi 20 små stykker. Men du kan sagtens skære stykkerne større, hvis du er mere til det.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på julekager

Konfektkage med nougat

Julekage med nougat

Så hvis du lige mangler en lækker julekage, som du kan servere til kaffen, så skal du servere disse. Selvom vi skriver, at det er en god julekage, så er det selvfølgelig også en kage, som kan nydes året rundt. Det er faktisk også et rigtig godt alternativ til klassisk kransekage. Her får man nemlig stadig marcipanen, nougat og chokolade. En slags opgraderet kransekage.

Konfektkage med nougat

Kan kagen fryses?
Ja sagtens! Det bliver den faktisk kun bedre af.

Kan jeg bruge andet krymmel?
Du kan bruge lige præcis det krymmel du tænker. Det kan også sagtens udelades. Vi synes, at det her lilla krymmel var så fint til at fuldende udtrykket på denne lækre konfektkage.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar