Lækre hverdagsopskrifter

Konfektrulle med pistacie og nougat

Opskrift til rulle Opskrift til 1 rulle

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på en konfektrulle med pistacie og nougat. Hjemmelavet konfekt som er perfekt til juletiden.

Ingrediensliste

  • 150 g. marcipan
  • 50 g. nougat
  • 100 g. mørk chokolade
  • 25 g. pistacienødder

Fremgangsmåde

  1. Rul marcipanen ud til en firkant.
  2. Skær skiver af nougaten og fordel den over det hele. Smør det evt. ud med en kniv.
  3. Rul marcipanen stramt sammen om nougaten, så du får en aflang pølse.
  4. Smelt chokolade over vandbad eller i mikroovnen.
  5. Pensl hele rullen med smeltet chokolade.
  6. Rul den herefter i hakkede usaltede pistacienødder.
  7. Læg rullen på en tallerken med et stykke bagepapir på (riv evt. papiret i et mindre stykke). Sæt rullen på køl til chokoladen er størknet og nougaten har sat sig.
  8. Ved servering skæres rullen ud i skiver.

Bedøm denne ret

Opskrift på konfektrulle med pistacie og nougat

Her får du en nem og lækker opskrift på en konfektrulle med pistacie og nougat. Opskriften er nem da man kun skal bruge 3-4 ingredienser. De 3 grundingredienser er marcipan, nougat og mørk chokolade til overtræk. Den sidste ingrediens er pistacie. Vi har valgt at bruge hakkede pistacienødder som pynt. Man kan sagtens bruge andet til pynt som f.eks. hakket mandler, hakket valnød eller kokos. Mulighederne er mange, og man kan vælge pynten efter sin egen smag.

LÆS OGSÅ: Konfekt med nougat og hasselnødder

Konfekt til jul

Vi får altid konfekt til jul og det skal bare være der hvert år, ellers er det ikke rigtig jul. Vi plejer altid at samles i familien til en bage-/konfekt dag. Her laver vi næsten alt det konfekt, småkager osv. der skal bruges til julen, samt vi prøver nogle nye spændende ting. Når man snakker om konfekt, er jul som regel det første man kommer til at tænke på. Man kan dog også godt servere konfekt uden for julen som f.eks. i foråret eller efteråret. Her passer det også godt i en skål eller på et fad til kaffen eller til når man lige har gæster på besøg.  Noget andet der også kunne pynte i konfektskålen eller -fadet kunne være vores opskrift på marcipan juletræer med nougat.

Lækker konfekt

Hvis man ikke spiser konfekten med det samme kan man opbevare rullerne i en lufttæt beholder, eller i en kagedåse hvor man evt. tager et stykke bagepapir og ligger imellem dåsen og låget. Når konfekten er pakket godt ned, skulle det gerne kunne holde sig i 2-3 uger et tørt og køligt sted.

Følg også med på de sociale medier
Følger du med på vores Instagram? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag