Koteletter i fad med karry

Koteletter i fad med karry
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Den lækreste omgang koteletter i fad med karry og grøntsager. Serveret med kogte ris, saltede peanuts, æbler og forårsløg. En smagfuld hverdagsret med koteletter og masser af grønt.

Ingrediensliste

  • Koteletter i fad med karry

  • 4 stk. svinekoteletter
  • 1 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 300 g. gulerod
  • 1 spsk. karry
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 2 spsk. mangochutney
  • 5 dl. madlavningsfløde
  • 1 stk. hønsebouillonterning
  • salt/peber
  • Tilbehør

  • 360 g. ris
  • 100 g. saltede peanuts
  • 0,5 bundt forårsløg
  • 2 stk. æble

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  2. Snit hvidløg fint. Skær løg og peberfrugt i tynde strimler. Skær gulerødder ud i tynde skiver (vigtigt, at de ikke bliver skåret alt for tykke, ellers bliver de svære at tilberede).
  3. En pande opvarmes med fedtstof.
  4. Kom alle grøntsagerne på. Lad dem sautere et par minutter.
  5. Kom dem herefter over i et ildfast fad.
  6. På panden tilsættes igen lidt fedtstof. Kom nu koteletterne på og krydr med salt/peber på begge sider. De skal bare lige have ganske kort tid på hver side, så de blot lige får stegeskorpe.
  7. Læg korteletterne over i fadet ovenpå grøntsagerne.
  8. Nu skal saucen laves. På panden tilsættes evt. lidt olie eller smør, hvis det hele er væk. Herefter tilsættes karry og cayennepeber. Lad det hurtigt stege af, så får du mest smag ud af krydderierne.
  9. Tilsæt så madlavningsfløde, mangochutney og smuldret bouillonterning. Pisk det hele godt sammen til du har en ensartet sauce. Lad det simre kort og hæld så saucen over i fadet.
  10. Kom hele fadet i ovnen i 20-25 minutter.
  11. Imens fadet er i ovnen koges ris efter pakkens anvisning og forårsløg hakkes fint og æbler skæres i små tern.
  12. Server koteletter i fad med ris og de forskellige toppings til.
Bedøm denne ret

Opskrift på koteletter i fad med karry

Den lækreste og nemmeste omgang koteletter i fad med karry og grøntsager, som bliver serveret med ris, peanuts, forårsløg og æbler. En virkelig god og nem hverdagsret, som både store og små kan lide. Svinekoteletterne får selskab af en mild karrysauce og masser af grøntsager i form af hvidløg, løg, peberfrugt og gulerødder. Når først retten er samlet i fadet, så skal den egentlig bare hygge sig i ovnen. Imens kan man klargøre tilbehør, dække bord og rydde op. Så det er sådan en dejlig hverdagsret, som vi ofte laver.

Koteletter i fad er sådan en skøn hverdagsret. Mange laver den klassiske udgave med tomatsauce og bacon, men den her med karry er virkelig også god. Sådan lidt ristaffel-agtig med de forskellige toppings til. Det er i hvert fald et kæmpe hit, når vi serverer det herhjemme og man selv kan komme de forskellige toppings på.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på koteletter i fad her

Koteletter i fad med karry

Svinekoteletter i fad med karry

Svinekoteletter er så undervurderet, hvis du spørger os. Man skal bare tilberede den rigtigt, så behøves den nemlig slet ikke at være kedelig. De her svinekoteletter i fad med karry er en ret med masser af smag. Vi bruger karry, lidt cayennepeber, mangochutney og madlavningsfløde til selve saucen. Hvis du slet ikke vil have den stærk, så udelad cayennepeber. Ligeledes kan du også tilføje mere end hvad vi gør, hvis du godt kan lide, at den er lidt spicy. Vil du gerne have den asiatiske smag mere frem, så prøv at bruge kokosmælk i stedet for madlavningsfløde.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar