Kylling i paprikasauce med ris Kylling i paprikasauce med ris Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 35 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på kylling i paprikasauce med ris og gulerødder. En hurtig og børnevenlig ret med kyllingebryst fra De Danske Familiegårde og ris. Ingrediensliste 280 g. kyllingebryst 2 fed hvidløg 1 stk. løg 300 g. gulerod 2 tsk. tomatpure 3 tsk. paprika 2 dl. vand 1 stk. hønsebouillonterning 1 dl. madlavningsfløde 200 g. ris 0,25 bundt frisk persille Fremgangsmåde Kog ris efter pakkens anvisning. Skær kyllingebryst i strimler. Hak hvidløg fint. Skær løg i tern. Skræl gulerødder og skær dem i mønter. Opvarm en pande med olie. Steg hvidløg og løg indtil de er bløde. Tilsæt kylling og steg det. Tilsæt paprika og tomatpure lad det stege med. Tilsæt gulerødder og svits dem. Tilsæt nu smuldret bouillonterning og vand. Lad det simre ved middel varme i ca. 5 minutter. Tilsæt madlavningsfløde og smag til med salt/peber. Lad det simre ved lav varme til dine ris er klar. Hak persille fint. Server med ris og hakket persille på toppen. Bedøm denne ret Lås skærm REKLAME: Opskriften er lavet i samarbejde med De Danske Familiegårde Opskrift på kylling i paprikasauce med ris Med jeres hjælp bringer vi her opskriften på kylling i paprikasauce med ris og gulerødder. Vi kørte nemlig en afstemning på vores Instagramstory, hvor I kunne være med til at få indflydelse på den ret, som vi skulle udarbejde i samarbejde med De Danske Familiegårde. Her faldt valget på kyllingebryst, noget med sauce, gulerødder og ris. Ud fra disse ingredienser har vi altså lavet denne lækre og nemme hverdagsret på kyllingebryst i paprikasauce med gulerødder og så med ris til. En ret på få ingredienser, som både er børnevenlig og passer ind i en travl hverdag. I afstemningen kunne man vælge imellem kyllingebryst eller udbenet hele kyllingelår fra De Danske Familiegårde. Her faldt valget på kyllingebryst. Det må derfor blive en anden gang, at vi laver noget med udbenet lår. Flere skrev nemlig også, at de havde fået øjnene op for det udbenet lår og at det var en undervurderet udskæring. Og her er vi altså helt enige! Vi har også tidligere lavet en opskrift med udbenet lår, rodfrugtsfritter og tomatsauce. Den finder du opskriften på lige her. LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter med kylling Kyllingebryst i paprika Kyllingebrystet er velfærdskylling og det kan smages. Du får nemlig et lækkert stykke bryst, som ikke bliver tørt. Udfordringen lød desuden på, at vi skulle lave en eller anden sauce til kyllingen. Her faldt valget på en paprikasauce lavet på hvidløg, paprika, tomatpure og et skvæt madlavningsfløde. Det er en meget mild sauce, som vi også er sikre på vil falde i god jord hos børn. Vi har også tilføjet gulerødder skåret i mønter til saucen, men du kan også sagtens tilføje andre grøntsager. Det kunne være peberfrugt, bønner, ærter eller hvad du ellers lige har. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Jeg lavede retten her forleden. Det er desværre en lidt for kedelig ret for mig. Den mangler noget power/smag. Det er nok en god ret for mindre børn, som ikke er så god til de krydrede retter. Svar
Hej Ida, Ja det er også tænkt som en lidt mere børnevenlig ret, som netop ikke er så god til de krydrede retter. 🙂 Kh Svar
Kan man bruge noget andet i stedet for madlavningsfløde og gøre den mere tyk med? Eks. mælk eller creme fraiche hvis man nu ikke lige hvad madlavningsfløde i køleskabet? Svar
Hej, Det kunne være peberfrugt, ærter, bønner, majs, edamamebønner, squash, aubergine. Ja du kan stort set brug alle grøntsager 🙂 Kh Svar