Kyllingebryst på grill

Kyllingebryst på grill
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på kyllingebryst på grill. Grillet kyllingebryst er lækkert og kan serveres med kartoffelsalat, pastasalat eller en grøn salat.

Ingrediensliste

  • 800 g. kyllingebryst
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. sweet chilisauce
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Skær eventuelle urenheder væk fra kyllingebrystet. Del i passende stykker, hvis de er meget store.
  2. Pres hvidløg i en hvidløgspresser og bland det med de resterende ingredienser til marinaden.
  3. Pensl kyllingebrystet med marinaden eller kom det i en pose med kyllingen. Fordel det godt ud, så det kommer over det hele. Det kan med fordel sættes til at trække et par timer, inden tilberedning.
  4. Tænd grillen og sigt efter en temperatur på omkring 200 grader.
  5. Kom kyllingebryst på og grill det i ca. 4-5 minutter på hver side. Det skal gerne have en kernetemperatur på 68-70 grader.
  6. Tag herefter kyllingen af og lad den hvile 5 minutter inden servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på kyllingebryst på grill

Lav den lækreste omgang kyllingebryst på grill, som er marineret i en hurtig og lækker marinade. Når grillen findes frem, så er noget af det, som vi griller mest, helt klart kylling. Det er nemt og hurtigt at tilberede og så er det altid godt med noget lækkert tilbehør til. Det her er vores go-to opskrift, når det skal være nemt. Kyllingebrystfileterne er marineret i en blanding af olie, paprika, hvidløg, karry og tørret basilikum. Sådan en hurtig marinade, som bare altid smager godt og som ofte kan laves ud af det, som man har i køkkenskabene. Ellers vil det også være lækkert at smøre dem ind i barbequemarinade eller sauce, hvis man er mere til det.

Til sådan en omgang grillet kyllingebryst ville vi nok lave en kartoffelsalat eller pastasalat til. Det kunne være den her marineret kartoffelsalat og så en omgang hjemmelavet tzatziki til. Så har man lynhurtigt en hammerlækker menu.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på grillmad her

Kyllingebryst på grill

Grillet kyllingebryst

Grillet kyllingebryst er noget af det nemmeste at tilberede på grill. Kyllingen skal have ca. 4-5 minutter på hver side, alt efter tykkelse. Det er derfor også et hurtigt stykke kød at tilberede. De skal have en kernetemperatur på 68-70 grader for at være færdige indeni. Det er vigtigt, at de ikke får for meget, da kyllingebryst er en af de udskæringer, som hurtigt bliver tørt, hvis det overtilberedes.

Kyllingebryst på grill

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar