Kyllingelår i fad med kartofler Kyllingelår i fad med kartofler Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 1 time Samlet tid 1 time og 15 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på bagte kyllingelår i fad med kartofler, grøntsager og flødesauce. En nem alt-i-et-fad ret, som er nem aftensmad. Ingrediensliste Marinerede kyllingelår 500 g. kyllingelår 2 spsk. raps- eller solsikkeolie 2 fed hvidløg 1 tsk. tørret oregano 1 tsk. paprika 1 tsk. karry 1 spsk. brun farin 2 spsk. sojasauce salt/peber Grøntsagsbund og sauce 1 stk. løg 3 fed hvidløg 200 g. gulerod 300 g. kartoffel 1 spsk. raps- eller solsikkeolie 2 tsk. paprika 1 tsk. cayennepeber 1 tsk. tørret basilikum 2,5 dl. piskefløde 1 stk. hønsebouillonterning salt/peber 50 g. cherrytomater 0,5 bundt frisk persille KØB PÅ NEMLIG Fremgangsmåde Start med at marinere kyllingelårene. Pres hvidløg i en hvidløgspresser. Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål. Kom kyllingelårene op i en pose. Kom marinaden ned i posen og ryst/masser marinaden godt ind. Du kan sagtens marinere dem flere timer før de skal tilberedes. Bare lad dem stå og trække på køl i posen så. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Find et ildfast fad frem. Hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødder og kartofler. Skær i tynde skiver eller tern. Fordel løg, hvidløg, gulerødder og kartofler i det ildfaste fad. Fordel olie, paprika, cayennepeber, tørret basilikum samt salt og peber udover. Vend det godt sammen. Sæt det i ovnen og lad det bage 30 minutter. Tag herefter fadet ud. Fordel så piskefløde og smuldret bouillonterning over grøntsagerne. Vend det hurtigt sammen. Kom marinerede kyllingelår og halve cherrytomater ovenpå grøntsagerne. Sæt fadet tilbage i ovnen i 35 minutter. Tag fadet ud og lad det køle lidt af inden servering. Server med finthakket persille. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på kyllingelår i fad med kartofler Den lækreste omgang kyllingelår i fad med kartofler og grønt i flødesauce. Sådan en omgang alt i et fad skal man ikke undervurdere. Det kan nogle gange blive til de absolut bedste retter. Her får du virkelig en smagfuld ret med saftige og smagfulde kyllingelår, masser af grøntsager og den mest fantastiske sauce. Det hele passer sig selv i ovnen, så der er også minimal opvask. Og imens det tilberedes i ovnen, så kan man rydde op, dække bord eller noget tredje. Sådan nogle retter er de bedste! Her har vi lavet det med kyllingelår, men du kan i princippet bruge overlår, kyllingebryst eller præcis den udskæring, som du bedst kan lide. Kyllingelårene er, efter vores optik, bare så undervurderede. De er fyldt med smag, er ofte billige og så bliver de sjældent tørre. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på retter i fad her Bagte kyllingelår i fad Det er simpelthen de lækreste, bagte kyllingelår i fad. Kyllingelårene kommes i en pose og marineres i en hjemmelavet marinade og så kommer de ovenpå grøntsagerne i ovnen. Når lårene tilberedes på den her måde, så drypper noget af saften også ned i selve flødesaucen, som også giver en god smag. Som grøntsagsbund har vi brugt en blanding af kartofler, gulerødder, løg og hvidløg. Når kyllingen tilsættes, så kommer vi også en håndfuld cherrytomater i. Det smager SÅ godt, når man lige får sådan en bagt cherrytomat med i en mundfuld. Sådan en eksplosion af sødme, som passer perfekt sammen med den cremede flødesauce. Kan jeg erstatte piskefløde med et mere fedtfattigt alternativ? Ja du kan bruge madlavningsfløde med en lav fedtprocent. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.