Laks i dildsauce med bagte kartofler

Laks i dildsauce med bagte kartofler
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

35 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Opskrift på laks i cremet dildsauce med bagte kartofler og efterårssalat til. En nem og lækker gæsteret til efteråret.

Ingrediensliste

  • Laks i dildsauce

  • 450 g. laksefilet
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl. hvidvin
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 2,5 dl. madlavningsfløde
  • 1 bundt frisk dild
  • salt/peber
  • Efterårssalat

  • 0,5 stk. rød spidskål
  • 2 stk. æble
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. akaciehonning
  • salt
  • 125 g. brombær
  • 0,25 bundt frisk persille
  • 1000 g. kartoffel
  • 0,5 dl. olivenolie
  • 2 tsk. tørret timian
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at gøre kartoflerne klar til ovnen.
  2. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  3. Skræl eller skyl kartofler grundigt.
  4. Skær ud i både. Vend med olie, tørret timian samt salt og peber.
  5. Fordel dem ud på en bageplade med bagepapir.
  6. Bag kartoflerne i ovnen i ca. 30-35 minutter. Rør evt. i dem undervejs, så de bliver bagt over det hele.
  7. Gør salaten klar. Rør dressing sammen af olivenolie, citronsaft, akaciehonning og lidt salt.
  8. Snit spidskål fint. Skær æbler i tynde både. Hak persille fint.
  9. Vend spidskål og æbler med dressingen. Fordel i et fad. Pynt med brombær og persille. Sæt til side, imens du laver laksen.
  10. Hvis du har en stor laksefilet, så skær ud i mindre fileter. Krydr med salt og peber.
  11. Hak løg og hvidløg fint.
  12. Varm en pande op med olie.
  13. Kom laksen på panden med skindsiden nedad.
  14. Lad skindet blive godt sprødt. Vend herefter laksen og steg den ca. 2-3 minutter på den anden side.
  15. Tag herefter laksen fra på en tallerken.
  16. Sæt panden tilbage på blusset.
  17. Tilsæt evt. lidt ekstra olie. Kom løg og hvidløg på. Lad dem sautere til de er bløde.
  18. Tilsæt hvidvin. Lad det simre, så alkohol fordamper.
  19. Tilsæt vand, smuldret bouillonterning og madlavningsfløde.
  20. Lad saucen simre ved lav varme i ca. 5-10 minutter.
  21. Kom laksefileterne tilbage i saucen. Lad dem simre 5 minutter i saucen.
  22. Hak dild fint. Kom dild i saucen og smag til med salt og peber.
  23. Server din laks i dildsauce med de bagte kartofler og din efterårssalat.
Bedøm denne ret

REKLAME: Opskriften er lavet i samarbejde med Fiskars

Opskrift på laks i dildsauce med bagte kartofler

Den lækreste efterårsgæsteret! Laks i dildsauce med bagte kartofler og efterårssalat til. I samarbejde med Fiskars har vi lavet den her lækre omgang laks på pande, som har simret i en smagfuld dildsauce lavet på hvidvin og fløde. Laksen er selvfølgelig tilberedt på én af vores yndlingspander fra Fiskars, som er fra deres Norden Steel serie. Hele Norden Steel serien kan vi slet ikke rose nok. Produkterne er af virkelig høj kvalitet og så er de samtidig virkelig smukke! Man kan i hvert fald snildt servere sin mad direkte fra panden, da panden kun pynter på bordet. Norden serien fra Fiskars indeholder, udover denne pande, også gryder, knive, wok- og sauterpander. Hvis du ikke ved hvad du skal ønske dig til jul, så er disse produkter værd at skrive på. Det er altid dejligt at have godt udstyr til madlavningen.

LÆS OGSÅ: Pasta med bacon, svampe og parmesan

Laks i dildsauce med bagte kartofler

Gæsteret med laks

Laks og fisk generelt egner sig så godt til gæstemad. Her har vi stegt laksen og så lavet en dildsauce til med fløde, hvidvin og frisk dild. Laksen bliver lige hurtigt stegt af og så bliver fileterne lagt ned i saucen igen, hvor de simrer til de er færdige. Det er så nem en måde at tilberede smagfuld laks på, hvor man slår to fluer med et smæk, når laks og sauce laves på samme pande. Her mærker man virkelig også hvor god non-stick funktionen er på Fiskars Norden Steel panderne. Saucen brænder nemlig slet ikke fast på panden, så retten kan sagtens stå og simre uden, at der sker noget.

Laks i dildsauce med bagte kartofler

Lækker efterårsmad

Hvis du skal have gæster på besøg eller blot vil forkæle dig selv eller dine nærmeste med lidt ekstra lækker mad, så er sådan en menu her perfekt til formålet. Det er en virkelig nem ret, som slet ikke kræver ret meget og så spiller de forskellige elementer så godt sammen. Prikken over i’et er helt klart den smukke efterårssalat, som både har æble og brombær i. Vi elsker at komme frugter og bær i salater, da det lige gør salaten lidt ekstra luksuriøs.

Laks i dildsauce med bagte kartofler

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Tags anvendt i denne opskrift

VegetariskEfterår

Skriv en kommentar