Pasta med bacon, svampe og parmesan

Pasta med bacon, svampe og parmesan
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på pasta med bacon, svampe og parmesan. Pastaretten er vendt i en hvidvinsflødesauce med parmesan og toppet med frisk persille.

Ingrediensliste

  • 150 g. bacon i tern
  • 1 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 150 g. champignon
  • 100 g. soltørrede tomater
  • 1 dl. hvidvin
  • 1 stk. hønsebouillonterning
  • 2,5 dl. madlavningsfløde
  • 75 g. parmesan
  • salt/peber
  • 220 g. fettuccine
  • 0,5 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

  1. Hak løg og hvidløg fint.
  2. Rens champignon og skær i skiver. Skær soltørrede tomater ud i mindre stykker, hvis de er meget store.
  3. Kog fettuccine efter pakkens anvisning.
  4. Kom bacontern på en kold wok eller pande. Tænd for blusset og steg bacon til, at det er sprødt og gyldent.
  5. Tilsæt løg og hvidløg. Lad det sautere et par minutter til det er blevet blødt.
  6. Tilsæt så champignon og soltørrede tomater. Vend godt rundt og lad sautere 4-5 minutter.
  7. Tilsæt hvidvin. Lad det koge ind, så alkohol får lov til at fordampe.
  8. Tilsæt smuldret bouillonterning og madlavningsfløde. Skru en smule ned og lad det simre ved lav varme.
  9. Imens det simrer, så hak persille fint og riv parmesanost.
  10. Dræn pasta (gem evt. lidt pastavand) og tilsæt pasta til panden sammen parmesanost (gem evt. lidt til toppen).
  11. Vend det hele godt rundt. Tilsæt evt. noget af det pastavand, som du tog fra for at gøre den ekstra cremet.
  12. Smag det hele til med salt/peber.
  13. Server retten med finthakket persille og evt. ekstra parmesanost på toppen.
Bedøm denne ret

REKLAME: Opskriften er lavet i samarbejde med Fiskars

Opskrift på pasta med bacon, svampe og parmesan

En rigtig efterårsret er denne pasta med bacon, svampe og parmesan! I takt med at bladene skifter farve og temperaturen sænker sig, så får vi lyst til pastaretter, som udnytter årstidens grøntsager. Lige nu er champignon og svampe i sæson. Hvis du har mod på det, så kan du også tage en tur i skoven og plukke svampe selv. Sørg blot for at have styr på hvilke man kan spise og hvilke man absolut ikke kan. Du kan også blot købe svampene i et supermarked, som vi har gjort her.

Den her pastaret er med sprød bacon, champignon, soltørrede tomater og parmesan. Det hele er vendt i en hvidvinsflødesauce og så er den toppet med frisk persille. Vi har brugt fettuccine, som vi synes egner sig perfekt til denne ret. I samarbejde med Fiskars vil vi på søndag lave denne ret live på vores Instagram. Så hvis du vil være med, så hop ind på vores Instagram og læs mere.

LÆS OGSÅ: Lav de fineste græskarboller med creme 

Pasta med bacon, svampe og parmesan

Pastaret med bacon

Til at tilberede denne lækre pastaret med bacon har vi brugt Fiskars Norden Steel Wok på 28 cm. Selvom det er en wok, som mange måske forbinder med wokmad, så egner den her wok sig også perfekt til pastaretter. Der er nemlig god plads til at vende pastaen i til sidst. Wokken er lavet af rustfrit stål fra kant til kant, som sikrer en jævn varmefordeling på hele overfladen. Som vi har nævnt tidligere, så har Norden Steel serien også en unik mineralbehandling, som gør, at produkterne har en virkelig god non-stick funktion, selv ved høje temperaturer. Det er et kæmpe plus ved os, da vi førhen har oplevet, at maden brænder fast ved høje temperaturer. Men ikke i Norden Steel serien!

Pasta med bacon, svampe og parmesan

Efterårspastaret opskrift

Som nævnt, så er det her en pastaret, som egner sig så godt til årstiden. En cremet pastaret kan man spise året rundt, men her i det kølige efterår får vi altid ekstra meget lyst til de her retter, som er ægte comfort food. Det er også sådan en ret, som både kan spises i hverdagen, men som også egner sig som gæstemad. Server den med noget godt brød til og en god vin, så har du lørdagsmenuen i hus.

Pasta med bacon, svampe og parmesan

Pasta med bacon, svampe og parmesan

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar