Lemonade sorbet

Lemonade sorbet
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

3 timer

Samlet tid

3 timer og 5 minutter

Beskrivelse

En forfriskende og læskende lemonade sorbet. En cremet sorbet med citron, som køres på ismaskine for den bedste sorbet.

Ingrediensliste

  • 6 dl. vand
  • 8 stk. økologisk citron
  • 2 spsk. citronskal
  • 90 g. glukosesirup
  • 100 g. sukker

Fremgangsmåde

  1. Pres saften fra citroner og riv citronskal.
  2. Hæld citronsaft, citronskal, sukker, glukosesirup og vand op i en gryde og rør det godt rundt. Bring i kog. Når det koger, så skrues der lidt ned og så simrer det til, at sukkeret er opløst.
  3. Tag det herefter af blusset og hæld i en bøtte. Lad det køle helt af.
  4. Kom hele blandingen i en ismaskine og kør den til, at den er fast og cremet (vi kørte den i ca. 45-60 minutter).
  5. Hæld blandingen over i en beholder og sæt i fryseren et par timer.
Bedøm denne ret

Opskrift på lemonade sorbet

Den her lemonade sorbet er nok sommerens hit! Til de dage hvor man bare trænger til noget læskende, så kan vi virkelig anbefale en lemonadesorbet. En sorbet med en frisk citronsmag, som køres på ismaskine. Vi har nævnt det før og nu nævner vi det igen. Hjemmelavet sorbet-is bliver altså bare bedst på en ismaskine. Sorbet indeholder så store mænger vand, at det er svært at lave uden, da det vil krystallisere. Der er en ismaskine god, fordi den jo rører rundt i det hele tiden, så iskrystallerne ikke bliver dannet. Så har du investeret i en ismaskine, så kan du altså lave den lækreste sorbet derhjemme. Og en af de første du skal lave kunne jo nemt være denne med citron.

Her om sommeren, når der er lummert og man sveder, så er det altså godt med sådan en kugle sorbet. Når vi serverer det for gæster, så er det også altid et hit. Man har nemlig altid lige plads til en kugle sorbetis. Det fylder ikke så meget og er meget forfriskende ift. flødeis.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på hjemmelavet sorbet her

Lemonade sorbet

Sorbet med citron

Lemonadesorbet er jo egentlig blot sorbet med citron. Den får sådan en dejlig friskhed over sig samtidig med den både er sød og syrlig. Den helt rigtige balance mellem sødme og syrlighed. Perfekt til dig, som ikke er så god til is og desserter, som er alt for søde. Den er rigtig god i sig selv, men kan også serveres som tilbehør til en sød mazarinkage eller lignende.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar