Luftige koldhævede boller med havregryn

Luftige koldhævede boller med havregryn
Opskrift til stk. Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Her får du den bedste opskrift på luftige koldhævede boller med havregryn. Sprøde langtidshævede morgenboller med havregryn.

Ingrediensliste

  • 5 dl vand
  • 15 g. gær
  • 1 spsk. sukker
  • 2 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 dl. havregryn
  • 8 dl. hvedemel
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær i lunkent vand.
  2. Kom sukker, salt, havregryn og olivenolie i. Rør godt rundt.
  3. Tilføj så hvedemel og rør sammen, så du har en klistret dej. Kom husholdningsfilm over og sæt på køl til dagen efter.
  4. Dagen efter tændes ovnen på 230 grader varmluft.
  5. Tag dejen ud.
  6. Brug to våde skeer til at lave klatter af dejen på en bageplade med bagepapir.
  7. Drys bollerne med lidt havregryn.
  8. Kom bagepladen ind i ovnen.
  9. Hæld et lille glas vand ned i bunden af ovnen (så det skaber damp). Luk ovnen og lad bollerne bage i ca. 12-15 minutter.
  10. Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist.

Opskrift på luftige koldhævede boller med havregryn

De her luftige koldhævede boller med havregryn er du nødt til at prøve i weekenden! Langtidshævede boller, som er sprøde udenpå og svampede og lækre indeni. Præcis som vi bedst kan lide en bolle. Vi snakkede om, at de minder lidt om et gammeldags rundstykke, som har det her sprøde ydre. Men i stedet for, at det bare er ren luft indeni, så får du altså en saftig og mættende krumme med lufthuller i. Vi er vilde med langtidshævede boller. Vi har nemlig ingen bager i den by, som vi bor i, så hvis vi vil have friskbagt morgenbrød, så giver det mest mening at lave det selv. Og det er også bare så nemt og billigt at gøre selv. Hvem elsker ikke at stå op til duften af nybagte boller? Det gør begge vores familier i hvert fald. Så det er næsten fast tradition, at der bliver rørt bolledej sammen fredag aften, så der kan bages luftige koldhævede boller med havregryn til lørdagsmorgenmaden.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på koldhævede boller 

Luftige koldhævede boller med havregryn

Langtidshævede boller med havregryn

De her langtidshævede boller med havregryn er lavet på en langtidshævet dej. I det her tilfælde en koldhævet dej. Man rører blot alle ingredienserne sammen i en skål og så sættes dejen på køl. Gæren røres ud i lunkent vand, så får dejen sig nemlig lige et lille kickstart inden den skal på køl og hele hæveprocessen strækkes lidt længere ud. Det gør vi ofte, når dejen kun ender med at være på køl i 8-10 timer. Skal den stå længere tid, så brug koldt vand.

Det smarte ved de langtidshævede boller er, at man slet ikke får dej på fingrene. Alle ingredienserne røres sammen med en ske og så sættes dejen ellers bare på køl. Sørg for at dejen er i en skål, hvor der er mulighed for, at den kan hæve godt op. Dagen efter, så sættes dejen på bageplade med to skeer, som dyppes i vand og så drysser vi lige med lidt grove havregryn inden bagning.

Under bagningen kaster vi forsigtigt et glas vand ned i bunden af ovnen. Det skaber damp og giver dine boller en god sprød skorpe og en saftig krumme. Det kan vi kun anbefale at gøre, da det altså er en nem måde at få ekstra godt bagværk på.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar