Mandelbund med hindbærskum

Mandelbund med hindbærskum
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

1 time og 10 minutter

Beskrivelse

Nem og hurtig opskrift på mandelbund med en frisk hindbærskum og masser af bær. En lækker sommerdessert med nøddemarengs og bær.

Ingrediensliste

  • Mandelbund

  • 4 stk. æggehvide
  • 200 g. sukker
  • 200 g. mandler
  • Hindbærskum

  • 150 g. frosne hindbær
  • 2 spsk. sukker
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 3 spsk. flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Pynt

  • 500 g. bær

Fremgangsmåde

Mandelbund

  1. Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
  2. Beklæd en springform (Ø22) med bagepapir i bunden. Smør siderne med smør.
  3. Pisk æggehvider stive med en elpisker. Tilsæt sukker lidt efter lidt og pisk det godt indtil du har en fast og glat marengs.
  4. Hak nødder fint. Dette gøres nemt i en foodprocessor, minihakker eller blender.
  5. Vend nødderne godt rundt i din marengs (et tip er at bruge en dejskraber).
  6. Fordel dejen i formen. Fordel den godt ud. Bank den let mod bordpladen, så sikrer du dig, at den er fordelt godt ud.
  7. Bag bunden i din forvarmet ovn i ca. 30-40 minutter.
  8. Imens bunden bager, så kan du gøre din hindbærskum klar.
  9. Frosne hindbær og sukker koges let op i en gryde ved lav/middel varme. Bærrene moses en anelse sammen. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter, så noget af væsken kan fordampe. Du skal have en fast kompot.
  10. Bærkompotten sættes på køl, indtil den er helt kold (den kan også laves dagen før).
  11. Piskefløde piskes til en fast flødeskum. Vend flormelis og vaniljesukker i.
  12. Vend lidt af bærkompotten i af gangen. Hvis din bærkompot har meget saft, så undgå at tage alt for meget af det med, da det vil resultere i en rigtig tynd hindbærskum.
  13. Sæt den på køl indtil du skal bruge den.
  14. Når bunden er færdig, så tages den ud. Lad den afkøle helt.
  15. Fjern springformen (skær evt. med en kniv rundt langs kanten, inden formen løsnes).
  16. Sæt bunden på en tallerken eller fad.
  17. Top med hindbærskum og masser af bær.
  18. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på mandelbund med hindbærskum

Lav en lækker og nem mandelbund med hindbærskum og masser af sommerbær, hvis du gerne vil lave en nem dessert. Den her dessert er så nem at lave, da den består af få ingredienser og så behøves man på ingen måde at være god i køkkenet. Den består af en mandelbund, som er lavet som en nøddemarengs. Marengs som vendes med finthakkede mandler. Bunden toppes med en frisk hindbærskum, som er det perfekte modspil til den søde bund. På toppen kommes der selvfølgelig en masse friske sommerbær på. Så har du altså årets nemmeste sommerkage!

Vi har lavet denne mandelbund med mandler selvfølgelig. Du kan dog også sagtens lave den med hasselnødder eller en blanding af flere nødder. Vi kan bare rigtig godt lide at lave den med mandler. Du får en god bund, hvor der er bid i. Den passer derfor rigtig godt sammen med hindbærskummen, som laves helt uden husblas.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på kager

Mandelbund med hindbærskum

Nøddemarengs med mandler

Så hvis du lige mandler en god dessert til weekenden, så kan vi anbefale dig at lave den her nøddemarengs med mandler. Hvis du ikke er til hindbærskum, så kan du også sagtens blot toppe den med almindelig flødeskum. Så bliver den kun endnu nemmere! Vi elsker desuden sådan nogle kager som denne. Det er sådan en kage, som alle kan lave og som ikke kræver de store færdigheder i køkkenet. Lige en kage i vores ånd!

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Kan sukkeret erstattes med erythritol sukkerertatning eller sukrin gold alternativ til sukker? Og Kan flormelis erstattes med sukrin melis alternativ til flormelis?
    Jeg ved godt, at jeg kan prøve det selv, men vil bare lige høre om du har prøvet det med alternativ til sukker og flormelis?

    1. Hej Sofie,

      Vi har desværre ikke forsøgt os med det i denne opskrift. Du kan godt erstatte det i selve hindbærskummen, men vi ved ikke helt hvordan mandelbunden vil blive med erstatning 🙂

      Kh

  2. Hej,
    Jeg har måske et lidt indviklet spørgsmål.

    Jeg skal lave jeres kage, men skal lave den med to lav så med cream i midten og på toppen – kan jeg lave det dagen før, altså samle kagen og ligge den i køleskabet. Og i så fald ville i så ligge bær i midten med den første cream?

    Håber i forstår mit spørgsmål

    1. Hej Sarah Louise,

      Vi er ikke helt med på hvad du mener. Vil du lave to bunde? Og så komme creme i midten og på toppen. Det vil vi ikke anbefale at lave dagen før, da nøddebunden så vil blive blød og lidt våd. Du kan lave tingene hver for sig og så først samle kagen på dagen 🙂

      Kh

  3. Jeg syntes ikke min min kompot er blevet fast, den er meget flydende. Hvordan kan det være?

    Kh

    1. Hej Pia,

      Det lyder som om, at den skulle have kogt lidt længere så, så mere af væsken ville fordampe 🙂

      Kh

Skriv en kommentar