Marcipanbund med creme og bær Marcipanbund med creme og bær Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på en lækker marcipanbund med creme og bær. En god og nem sommerkage med marcipan, som pyntes med jordbær og hindbær. Ingrediensliste Marcipanbund 200 g. smør 200 g. marcipan 150 g. sukker 2 tsk. vaniljesukker 3 stk. æg 65 g. hvedemel 50 g. mørk chokolade Creme 2,5 dl. piskefløde 100 g. mascarpone 2 tsk. vaniljesukker 3 spsk. flormelis Andet 400 g. bær KØB PÅ NEMLIG Fremgangsmåde Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt. Tænd ovnen på 165 grader varmluft. Smuldr marcipan i mindre stykker og kom det i en røreskål med sukker, vaniljesukker og blødt smør. Pisk det sammen med en elpisker til det er lyst og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen, imens der piskes. Pisk det godt sammen, så det bliver luftigt. Det tager ca. 3-4 minutter Tilsæt herefter hvedemel og rør det kun sammen til, at der akkurat ikke er klumper. Smør en springform (Ø23). Hæld dejen i formen. Bag den i midten af ovnen i ca. 20-30 minutter. Hold øje med den efter 15 minutter, da der kan være stor forskel på ovne. Den skal føles fast, men ikke helt gennembagt. Tag kagen ud. Hak chokolade fint og kom det over den varme bund. Lad det smelte og smør så ud med en ske. Lad så bunden køle af (kagen kan sagtens bages dagen før). Nu til cremen. Kom mascarpone, piskefløde, flormelis og vaniljesukker op i en skål. Pisk med en elpisker til du har en fast creme. Pas på med ikke at overpiske den. Fordel cremen ovenpå bunden. Pynt med bær. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på marcipanbund med creme og bær Weekenden er lige om hjørnet og her får du opskriften på en lækker marcipanbund med creme og bær! En rigtig god weekendkage, som er nem at bage og som kan toppes med de bær og frugter, som du bedst kan lide. Vi havde lige en rest marcipan, som skulle bruges, inden det løb på dato. Marcipanen blev derfor tryllet om til den her lækre marcipanbund, som er toppet med chokolade, creme og bær. Sådan en kage her er en af vores absolut yndlings. Sådan en tung og lækker mazarinbund, som kun bliver endnu bedre af den luftige mascarponecreme og de friske bær. En kage som uden tvivl vil falde i de flestes smag. Det er en simpel bund med marcipan, som også kan bages i god tid. Vi laver ofte nogle stykker af dem her og fryser dem ned med chokolade på. Så kan man nemt tage dem op til en speciel anledning og pynte med creme og bær. Lige om lidt skal vi også holde barnedåb og den her kage kunne altså være et godt bud på en barnedåbskage. LÆS OGSÅ: Se alle vores nemme kager med marcipan her Kage med marcipan Det er ingen hemmelighed, at vi elsker marcipan. Marcipanbrød, kager med marcipan – ja, alt hvad der indeholder marcipan. Derfor er sådan en kage med marcipan også noget, som falder lige i vores smag. Selve bunden er også en tungere en af slagsen, da den indeholder meget marcipan. Det bliver sådan en rigtig saftig mazarinkage. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.
Jeg har netop været i gang med at bage bunden, som skal bruges til min datters fødselsdag. Jeg brugte min røremaskine – og desværre opdagede jeg, da jeg skulle hælde dejen i formen, at marcipanen slet ikke var ordentligt fordelt. Man kan måske med fordel rive marcipanen på et råkostjern for at sikre en bedre fordeling – eller også skal man simpelthen rette sig efter opskriften og bruge håndmixeren. Jeg håber, den smager trods “klumperne” for jeg turde ikke piske mere i det, efter jeg havde kommet mel i. Svar
Hej, når chokoladen er smeltet ovenpå kagen, skal den så i køleskab eller skal den bare køles udenfor?:) Svar