Marcipanhorn

Marcipanhorn
Opskrift til stk. Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

2 timer

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

2 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på hjemmebagte marcipanhorn med marcipanremonce. De bedste horn med masser af borgmestermasse.

Ingrediensliste

  • Dej

  • 25 g. gær
  • 50 g. smør
  • 1 dl. kærnemælk
  • 2 spsk. sukker
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 stk. æg
  • 300 g. hvedemel
  • Remonce

  • 65 g. marcipan
  • 80 g. sukker
  • 65 g. smør
  • Andet

  • 1 stk. æg
  • 20 g. mandler

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør og nedkøl det ved at tilsætte mælk. Lad det køle af til det er lillefingervarmt.
  2. Opløs gæren i mælkeblandingen.
  3. Tilsæt sukker, salt og æg og rør rundt.
  4. Lidt af gangen tilsættes mel og dejen æltes til den er smidig. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet.
  5. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted, indtil den er hævet til dobbelt størrelse. Det tager ca. 1 time.
  6. Imens dejen hæver røres remonce sammen. Riv marcipan på et groft rivejern eller smuldr det med fingrene. Rør det sammen med blødt smør og sukker sammen i en skål. Sæt til side.
  7. Del først dejen i 2. Rul hver klump dej ud i en cirkel på størrelse med en pizza. Skær den ud som en pizza, så du får ca. 8-10 trekanter. Placer en skefuld remonce i den brede ende.
  8. Rul hornene stramt sammen omkring remoncen.
  9. Læg hornene på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 1 time dækket til med et viskestykke.
  10. Pensl dem forsigtigt med sammenpisket æg. Hak mandler fint og drys ovenpå.
  11. Bages i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i ca. 10-15 minutter. Hold øje med dem efter 8 minutter, da ikke alle ovne varmer ens.
  12. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist.
Bedøm denne ret

Opskrift på marcipanhorn

Marcipanhorn er de her lækre, hjemmebagte horn med marcipanremonce og hakkede mandler på toppen. Du får de blødeste og lækreste horn, som uden tvivl vil falde i god jord hus familie og venner. Hvis du er pjattet med marcipan, så er de her horn helt sikkert lige noget for dig! De er så gode og virkelig nemme at lave. De er fyldt med hjemmelavet borgmestermasse, som er den her marcipanremonce, som er lavet på smør, sukker og marcipan. Hvis de skal være lidt ekstra luksuriøse, så kan du også tilføje lidt hakket chokolade, nougat eller lidt friskrevet citron eller appelsin til fyldet. Det vil kun gøre dem endnu bedre!

Et hjemmebagt marcipanhorn eller horn generelt er hvad vi forbinder med den perfekte kaffe-kage. Sådan en kage, som er perfekt at nyde til kaffen. Der er intet som en hyggestund med en kop god kaffe og så sådan et marcipanhorn her. Det er så lækkert efter en lang dag.

LÆS OGSÅ: Opskrifter på hjemmebagte horn

Marcipanhorn

Horn med borgmestermasse

De her horn er også hvad der ofte kaldes for torsdagshorn i butikkerne. De kan også være toppet med glasur eller være toppet med nødder ligesom her. Er du ikke til nødder, så udelader du selvfølgelig bare det! Vi synes blot, at det er så fint med lidt hakkede mandler eller hasselnødder på toppen til lige at give prikken over i’et. Men som sagt, slet ikke en nødvendighed!

Så hvis du har lyst til et hurtigt og nemt bageprojekt, så kan vi helt klart anbefale sådan en portion hjemmebagte marcipanhorn. De falder altså bare altid i god jord!

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar