Marcipansmåkager med chokolade

Marcipansmåkager med chokolade
Opskrift til stk. Opskrift til 40 stk.

Forberedelsestid

1 time og 20 minuttter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time og 50 minutter

Beskrivelse

Opskrift på lækre marcipansmåkager med marcipan og chokolade. Sprøde småkager med marcipan, som smager skønt til kaffen.

Ingrediensliste

 • 200 g. smør
 • 100 g. flormelis
 • 80 g. marcipan
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 250 g. hvedemel
 • 50 g. mørk chokolade
 • 50 g. lys chokolade

Fremgangsmåde

 1. Pisk blødt smør og flormelis sammen. Riv marcipan og tilsæt det.
 2. Tilsæt vaniljesukker og hvedemel og ælt det godt med hænderne.
 3. Hak chokolade fint og kom i dejen.
 4. Del dejen i to.
 5. Form dejen som en lang pølse og pak den i husholdningsfilm eller bagepapir. Twist enderne og læg pølserne på frys i 1 time.
 6. Opvarm ovnen til 175 grader alm ovn.
 7. Skær skiver i cirka 3-5 mm. tykkelse og læg dem på en bageplade med bagepapir.
 8. Bag småkagerne i cirka 10 minutter eller indtil de er gyldne. Bag én plade ad gangen.
Bedøm denne ret

Opskrift på marcipansmåkager med chokolade

De lækreste og nemmeste marcipansmåkager med både lys og mørk chokolade. Har du lige en rest marcipan, som du ikke ved hvad du skal bruge til? Så vil vi kraftigt opfordre til at bruge det på de her lækre småkager. Småkager er så undervurderede. Mange bager dem kun til jul, men de smager jo skønt året rundt og er bare så gode til en kop kaffe. Der er intet som hjemmelavet bagværk. Og de her marcipansmåkager er hurtigt strøget til tops hos os. Det smarte ved småkager som dem her er, at selve småkagedejen kan fryses ned. Så laver vi blot ‘pølserne’ og fryser dem ned. De er nemlig også nemme at skære ud, når de er sådan lidt halvfrosne. Så lægges de på en bageplade og bages. Så har man altså nybagte småkager i løbet af nul komma fem.

LÆS OGSÅ: Se alle vores nemme opskrifter på småkager her

Marcipansmåkager med chokolade

Småkager med marcipan

Man kan bage de dejligste småkager og kager med marcipan. Vi hamstrer altid lidt marcipan, når vi finder det på tilbud. Især i juletiden kan man være heldig at finde det til en rigtig god pris og det kan mange gange holde sig mange måneder frem. Så hamstrer vi lidt til småkager som disse og til sommerens lækre kager. Nogle af de bedste sommerkager bages nemlig også med marcipan.

Udover marcipan, så er der også en blanding af lys og mørk chokolade i småkagerne. Her kan man selvfølgelig blot bruge en slags eller man kan også prøve at komme hvid i, så det bliver en slags triple chokoladesmåkage. Man kan også komme hakkede nødder, tranebær eller noget i den stil i. Det er en god basisopskrift på marcipansmåkager, som du får her.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar