Marengs bradepandekage Marengs bradepandekage Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 15 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 2 timer Samlet tid 2 timer og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på en marengs bradepandekage. En stor pavlova bagt i en stor bradepande. Kage eller dessert til mange. Ingrediensliste Marengsbund 10 stk. æggehvide 0,5 tsk. fint salt 500 g. sukker 2 tsk. hvidvinseddike Creme 7,5 dl. piskefløde 200 g. creme fraiche 4 spsk. flormelis 1 stk. vaniljestang Pynt 1000 g. bær Fremgangsmåde Tænd ovnen på 100 grader varmluft. Pisk æggehvider og salt med en elpisker. Tilsæt sukker lidt efter lidt, imens der piskes. Når alt sukkeret er tilføjet, så pisker du det hele i 5-10 minutter til marengsen danner bløde toppe og er fast. Pisk til sidst hvidvinseddike i. En bageplade gøres klar med bagepapir. Kom marengs i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sprøjt marengsen ud på hele bradepanden. Vi sprøjter ud i blomster, både store og små, så det danner et mønster, som hænger sammen. Bag den på anden nederste rille i ovnen i 2 timer. Sluk ovnen, når tiden er gået. Lad den køle af i ovnen 1 time efter, inden du tager bunden ud. Inden servering laves creme. Flæk vaniljestangen på langs. Skrab kornene ud og bland dem med lidt sukker. Pisk piskefløde til flødeskum med flormelis og vaniljesukkeret. Vend til sidst creme fraiche forsigtigt i. Fordel cremen udover marengsbunden. Top med friske bær. Server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på marengs bradepandekage Sommerens kage må være den her store marengs bradepandekage med creme og bær. Den absolut lækreste kage, som bare skriger af sol og sommer. Især når den toppes med alle sommerens lækre bær. Sådan en stor marengsbradepandekage eller stor pavlovakage er uden tvivl en af de bedste sommerkager eller sommerdesserter, hvis du spørger os. Det er sådan en kage, som alle kan lide. Og så har den det perfekte forhold mellem sødme og syrlighed, så den ikke bliver alt for sød. Selve bunden er en klassisk pavlovabund, som jo består af æggehvider, sukker, lidt salt og hvidvinseddike. Den toppes så med en creme lavet på fløde og creme fraiche. Vi kan godt lide at vende noget creme fraiche, græsk yoghurt eller skyr i sådan en flødeskumscreme. Det giver den lidt syrlighed og lidt mere bund end hvis den kun var lavet på fløde. Og så toppes kagen selvfølgelig med masser af bær. Man skal ikke gå ned på bær. Så vi har brugt jordbær, hindbær, brombær og blåbær. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på bradepandekager her Pavlova kage i bradepande Sådan en stor pavlova kage i bradepande er helt ideel som dessert til mange. Den er så nem at lave og man kan lave selve bunden dagen før også. Skal vi lave en dessert, som er nem og hurtig – og som aldrig slår fejl, så er det denne vi laver. Især her om sommeren, hvor man kan få de lækreste bær til at komme ovenpå. Det er også sådan en dessert, som ikke er alt for tung. Det hele er meget let og luftigt kontra hvis man serverede en stor og tung chokoladekage eller brownie. Så er du til det lidt mere ‘lette’ ift. dessert, så er den her lige noget for dig. Pavlovakagen har altid været en stor favorit hos os. Den kan laves i lille udgave, i en portionsanrettet udgave eller som denne i en stor bradepande, som en tag-selv. Det er altid en sikker vinder og så er det også en nem kage. Selve kagen består jo af ganske få ingredienser. Det ‘dyre’ i kagen er primært alle bærrene, som man pynter med. Men måske du selv har bær i haven, så er den jo helt oplagt. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.