Marineret kyllingelår uden ben med rodfrugtsfritter og tomatsauce Marineret kylling med rodfrugtsfritter og tomatsauce Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 45 minutter Samlet tid 1 time Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på marineret kylling med rodfrugtsfritter og tomatsauce. En hurtig hverdagsret for hele familien. Ingrediensliste Marineret kylling 350 g. udbenet kyllingelår 2 spsk. raps- eller solsikkeolie 1 fed hvidløg 0,5 tsk. salt 2 tsk. paprika 0,5 tsk. chiliflager 0,5 tsk. tørret timian 2 tsk. citronsaft Rodfrugtsfritter 400 g. rodfrugtsblanding 2 spsk. raps- eller solsikkeolie 1 tsk. tørret timian Tomatsauce 250 g. hakkede tomater på dåse 1 fed hvidløg 1 tsk. paprika 0,5 tsk. chiliflager Andet 0,25 bundt frisk persille Fremgangsmåde Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Skræl rodfrugter og kartofler og skær dem til tykke fritter. Kom dem på på en bageplade med bagepapir og vend dem i olie, salt og timian. Bages i ovnen i cirka 45 minutter. I mellemtiden knuses hvidløg til både marinade og tomatsauce. Til marinaden blandes olie, salt, hvidløg, paprika, chili, citronsaft og timian til en marinade. Vend de udbenede kyllingelår i marinaden og lad dem stå og trække smag på køl. Nu skal tomatsaucen laves. Steg knust hvidløg sammen med krydderier og tilsæt hakkede tomater fra dåse. Lad det koge op under omrøring og smag til med salt. 20 minutter inden rodfrugtsfritterne er færdige, opvarmes en pande med rigeligt olie. Brun først skindsiden på kyllingen på panden og steg dem derefter ved middelvarme i 8-10 minutter på hver sin side. Server med fritter, tomatsauce og top med frisk persille. Bedøm denne ret Lås skærm REKLAME: Opskriften er lavet i samarbejde med De Danske Familiegårde Opskrift på marineret kyllingelår uden ben med rodfrugtsfritter og tomatsauce Her får du den lækreste opskrift på marineret kylling med rodfrugtsfritter og tomatsauce. Selve kyllingen er et udbenet lår, som bare er fyldt med smag og saft. Det er nemlig det lækre ved sådan et kyllingelår. Det bliver sjældent tørt! Vi har marineret kyllingen i chili, hvidløg og diverse krydderier, hvilket giver god smag og så er det samtidig let at lave. Som tilbehør er der rodfrugtsfritter, som er vores go-to her i efteråret. Du kan bruge alle slags rodfrugter, men vores favoritter er kartofler, gulerødder og pastinak. De skæres blot ud i stave og så bages de i ovnen med olie, salt og peber. Som prikken over i’et, så har vi lavet en simpel tomatsauce, som lige giver det sidste til retten. Det er en nem hverdagsret, som man hurtigt lige kan bikse sammen. Skal det være ekstra godt, så marinerer du kyllingen aftenen inden eller et par timer inden, så kyllingen får lov til at trække smag fra den smagfulde marinade. LÆS OGSÅ: Poke Bowl med kylling Nem aftensmad med kylling Hvis du har været med på hele vores Mummum rejse, så ved du, at vi ofte bruger kylling i vores retter. Det er uden tvivl også den form for kød, som vi oftest får, da det bare er nemt og hurtigt at tilberede. Derfor er vi ekstra stole af at fortælle, at vi har indgået et samarbejde med De Danske Familiegårde, hvor fokus som altid vil være på deres lækre kylling af høj kvalitet og store fokus på dyrevelfærden. Hvis du ikke har prøvet de her udbenede lår før, så er det på tide! De bliver nemlig super saftige og indeholder en masse god smag. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.