Medaljer med hindbær og fløde Medaljer med hindbær og fløde Opskrift til 10203040 stk. Opskrift til 10 stk. Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 1 time Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på medaljer med mørdejsbunde, hindbærfløde og glasur. Det er en nyfortolkning af den klassiske medalje, hvor syrligheden fra hindbærrene giver et frisk pust til kagen. Det er en god kage til eftermiddagskaffen og så er den jo bare fantastisk flot i sig selv. Ingrediensliste Mørdejskiks 180 g. hvedemel 60 g. flormelis 70 g. smør 1 tsk. vaniljesukker 1 spsk. vand Hindbærskum 100 g. frosne hindbær 20 g. sukker citronsaft 1,5 dl. piskefløde 100 g. mascarpone 3 spsk. flormelis Pynt glasur 30 g. pistacienødder 50 g. hindbær Fremgangsmåde Først skal bundene laves. Mel, vaniljesukker og flormelis blandes i en skål. Herefter tilsættes smør. Dejen samles og stilles på køl i 1 time Rul nu dejen ud på et bord. Brug en udstikker eller et glas til at stikke små runde kager ud. Hvis du laver dem store (5 cm i diameter), så skal kan du lave omkring 20 stk. Laver du dem i en lille størrelse (3 cm i diameter) så får du omkring 40 stk. Læg dem på en bageplade og bag dem i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft i cirka 8 minutter. I en lille gryde bringes frosne hindbær, sukker og citronsaft i et lille opkog. Rør godt og mos hindbærerne. Stil bærcoulissen til side og lad det køle ned. Pisk fløde i en skål. I en anden skål blandes mascarpone med flormelis, citronsaft og den afkølede bærcoulis. Bland det godt, uden at piske, og vend herefter fløden i. Når kagerne er afkølet kommes fyldet i en sprøjtepose. Sprøjt herefter fyld ovenpå en kage og kom en kage på toppen. Pynt med glasur, hakkede pistacienødder og friske hindbær. OBS: Kagerne bør spises kort efter anretning. Kiksene kan laves dagen før og pakkes i en lufttæt beholder, og blot samles til kager inden servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på medaljer med hindbær og fløde Her får du en frisk opskrift på klassiske medaljer med hindbær og fløde. De her medaljekager består, som en klassisk medalje, af to mørdejsbunde, som er lagt sammen med creme og syltetøj. Det er en rigtig flødeskumskage, som er perfekt at servere til eftermiddagskaffen eller aftenskaffen. LÆS OGSÅ: Citronroulade Konditorkage med hindbær Vi synes dog, at kagen godt kan blive meget sød. Så derfor har vi lavet denne variant med hindbærskum, som komplimenterer sødmen fra mørdejen og glasuren rigtig godt. Vi serverede dem til et babyshower for en pige, hvor temaet selvfølgelig var lyserødt, så her passede de super godt ind. Mørdej til medaljer kager Til disse kager laver man en sød mørdej. Det er blot en simpel mørdej, som er lavet på en base af smør, mel og flormelis. Det er også en mørdej, som man kan bruge til eksempelvis hindbærsnitter. Det er en simpel opskrift, som de fleste kan finde ud af. Vi rører den altid sammen på røremaskine, men man kan også sagtens samle den med hænderne. Kan jeg lave dem dagen før? Medaljer er dog en af de kager, som er bedst, når de lige er samlet. Så det er ikke en kage man skal have til at stå i køleskabet i flere dage. I stedet kan man bage selve bundene i god tid og pakke dem i en småkagedåse og så samle dem med flødeskum og glasur lige inden servering, så er de nemlig aller bedst. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.