Tilmeld nyhedsbrev

Medaljer med hindbær og fløde

Medaljer med hindbær og fløde

Medaljer med hindbær og fløde

Opskrift til 10 stk. små eller 20 stk. store

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Nem opskrift på medaljer med mørdejsbunde, hindbærfløde og glasur. Det er en nyfortolkning af den klassiske medalje, hvor syrligheden fra hindbærrene giver et frisk pust til kagen. Det er en god kage til eftermiddagskaffen og så er den jo bare fantastisk flot i sig selv.

Ingrediensliste

Mørdejskiks

  • 180 g. hvedemel
  • 60 g. flormelis
  • 70 g. smør
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. koldt vand

Hindbærskum

  • 100 g. frosne hindbær
  • 20 g. sukker
  • Lidt citronsaft
  • 1,5 dl. piskefløde
  • 100 g. mascarpone
  • 3 spsk. flormelis

Pynt

  • Glasur
  • Hakket pistacienødder
  • Friske hindbær

Fremgangsmåde

1. Først skal bundene laves. Mel, vaniljesukker og flormelis blandes i en skål. Herefter tilsættes smør. Dejen samles og stilles på køl i 1 time.
2. Rul nu dejen ud på et bord. Brug en udstikker eller et glas til at stikke små runde kager ud. Hvis du laver dem store (5 cm i diameter), så skal kan du lave omkring 20 stk. Laver du dem i en lille størrelse (3 cm i diameter) så får du omkring 40 stk.
3. Læg dem på en bageplade og bag dem i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft i cirka 8 minutter.
4. I en lille gryde bringes frosne hindbær, sukker og citronsaft i et lille opkog. Rør godt og mos hindbærerne. Stil bærcoulissen til side og lad det køle ned.
5. Pisk fløde i en skål. I en anden skål blandes mascarpone med flormelis, citronsaft og den afkølede bærcoulis. Bland det godt, uden at piske, og vend herefter fløden i.
6. Når kagerne er afkølet kommes fyldet i en sprøjtepose. Sprøjt herefter fyld ovenpå en kage og kom en kage på toppen. Pynt med glasur, hakkede pistacienødder og friske hindbær.
OBS: Kagerne bør spises kort efter anretning. Kiksene kan laves dagen før og pakkes i en lufttæt beholder, og blot samles til kager inden servering.

Bedøm denne ret

Medaljer med hindbær og fløde

Medaljer med hindbær består af to mørdejsbunde, som er lagt sammen med creme og syltetøj. Det er en rigtig flødeskumskage, som normalt serveres til eftermiddagskaffen.

Vi synes dog, at kagen godt kan blive meget sød. Så derfor har vi lavet denne variant med hindbærskum, som komplimenterer sødmen fra mørdejen og glasuren rigtig godt. Vi serverede dem til et babyshower for en pige, hvor temaet selvfølgelig var lyserødt, så her passede de super godt ind.

Medaljer er dog en af de kager, som er bedst, når de lige er samlet. Så det er ikke en kage man skal have til at stå i køleskabet i flere dage. I stedet kan man bage selve bundene i god tid og pakke dem i en småkagedåse og så samle dem med flødeskum og glasur lige inden servering, så er de nemlig aller bedst.

LÆS OGSÅ: Citronroulade

Medaljer med hindbær og fløde

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven