Morfars sommerkage Morfars sommerkage Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 1 time Samlet tid 1 time og 10 minutter Del Pin Print Beskrivelse Morfars sommerkage med marengs, makroner, creme og friske bær. En dejlig sommerkage med frugt, som er nem at lave til mange. Ingrediensliste Kagebund 200 g. smør 200 g. sukker 2 tsk. vaniljesukker 4 stk. æggeblomme 2,5 dl. mælk 2 tsk. bagepulver 175 g. hvedemel Marengs 4 stk. æggehvide 2 tsk. vaniljesukker 175 g. sukker 100 g. makroner Topping 2,5 dl. piskefløde 1 spsk. flormelis 1 spsk. creme fraiche 1 tsk. vaniljesukker 500 g. bær Læg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.com Fremgangsmåde Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn. Fordel æggeblommer og hvider i hver deres skål. Skær blødt smør i tern og kom det i skålen med æggeblommer. Tilsæt sukker og vaniljesukker. Pisk godt med en elpisker. Tilsæt mælk, bagepulver og hvedemel og pisk igen. Beklæd en bageform på 25 x 25 cm med bagepapir. Kom dejen i. Bag kagen i ca. 20 minutter. I mellemtiden laves marengs. Pisk hvider stive med en elpisker og tilsæt sukker og vaniljesukker lidt ad gangen. Pisk godt til du har en tyk og fast marengs. Det kan godt tage 5 minutters tid. Knus makroner i en pose og vend de knuste makroner i marengsen. Når kagen er forbagt smøres marengs på. Bag den yderligere 25 minutter. Lad kagen køle af. Pisk fløde, flormelis og vaniljesukker til flødeskum. Vend creme fraiche i. Skær bær i mindre stykker. Pynt kagen med vaniljeskum og bær. Lås skærm Opskrift på morfars sommerkage Her får du opskriften på morfars sommerkage. Vi fik denne kage serveret til en stor fødselsdag sidste år og blev enige om, at den var vi simpelthen nødt til at have en opskrift på. Den består af en saftig vaniljekage, som toppes med marengs, hvor der er vendt knuste makroner i. Så man får en bund, som er både blød og sprød på toppen. Den toppes med en flødecreme, hvor der er vendt creme fraiche i og så masser af friske bær. Dét er sol og sommer for os! Og så er den bare nem at lave og en genial kage at lave til mange. Vi har begge børn, som har fødselsdag om sommeren og vi tænker, at vi kommer til at lave den her i en fødselsdagsudgave med masser af danske jordbær. Vi kan slet ikke vente! Morfars sommerkage med makronmasse minder lidt om den svenske pinocchiotærte, men morfars kage laves med makroner også. Marengsen bliver ekstra god og sådan lidt chewy, når der vendes makroner i. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på kager her Sommerkage med frugt Det her er den lækreste sommerkage med frugt. Her er sommerkagen lavet med friske bær, men man kan toppe med præcis de frugter eller bær, som man har lyst til. Vores favorit er med hindbær, jordbær og blåbær. Der er intet som sådan en god sommerkage med danske jordbær på. Dét er bare smagen af sommer og det bliver ikke bedre. Marengs kage med frugt En marengs kage med frugt går man aldrig galt i byen med. Det plejer altid at falde i god jord hos gæster og til større begivenheder. Det er sådan en let sommerkage, som ikke ligger for tungt og som er meget mild i smagen. Generelt plejer folk altid at være begejstrede, når det er en sommerkage ala den her, hvor den er toppet med masser af danske jordbær og bær. Det giver et godt modspil til den søde og lette kage. Marengskagen med frugt kan også anbefales til fødselsdage, til studenterfesten eller bare som en sommerdessert. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.
Hej Gitte, Det stod under selve kagen, da man kun bruger æggeblommerne der, men har lige omskrevet det, så det er lidt mere overskueligt 🙂 Kh Svar
Hej, Det stod under selve kagen, da man kun bruger æggeblommerne der, men har lige omskrevet det, så det er lidt mere overskueligt 🙂 Kh Svar