Moules Frites

Moules Frites
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på Moules Frites med hjemmelavede pommes frites og aioli til. Lav lækre blåmuslinger nemt og hurtigt.

Ingrediensliste

  • Blåmuslinger

  • 4 fed hvidløg
  • 1 stk. gulerod
  • 1 stk. løg
  • 1000 g. blåmuslinger
  • 3 dl. hvidvin
  • 2,5 dl. piskefløde
  • salt/peber
  • 0,25 bundt forårsløg
  • 0,25 bundt frisk persille
  • Pommes frites

  • 600 g. bagekartoffel
  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • salt
  • 50 g. aioli

Fremgangsmåde

  1. Skyl kartofler og skær dem ud i tynde stave. Vend dem med olie og salt.
  2. Bag dem i ovnen på en bageplade i 25 minutter ved 200 grader. Eller i din airfryer i 20-25 minutter ved 200 grader. Vend dem undervejs, så de bliver bagt ligeligt over det hele.
  3. Pres hvidløg. Skær gulerod i små tern. Skær løg i tern.
  4. Opvarm en wokpande med olie.
  5. Steg hvidløg, gulerod og løg.
  6. Skyl blåmuslinger og skrub sand af.
  7. Hak persille fint.
  8. Tilsæt dem på panden sammen med persille og hæld derefter hvidvin på. Lad dem dampe et par minutter.
  9. Sæt låg på og lad dem simre et par minutter. Vend godt i panden, så alle muslingerne åbner sig.
  10. Hæld fløde ved. Smag til med salt/peber.
  11. Hak forårsløg i tynde skiver.
  12. Server med friskhakket forårsløg samt pommes frites og aioli ved siden.
Bedøm denne ret

Opskrift på Moules Frites

Her får du simpelthen opskriften på intet mindre end en omgang Moules Frites. Eller en omgang Moules et frites, som udover det franske navn, faktisk stammer fra Belgien. En omgang hvidvinsdampede blåmuslinger i flødesauce med hjemmelavede pommes frites og aioli til. En rigtig sommerret, som faktisk slet ikke er svær at lave selv!

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter med fisk

Moules Frites

Muslinger i hvidvin og flødesauce

Sådan en omgang muslinger i hvidvin og flødesauce med hjemmelavede pommes frites og aioli til smager altså forrygende. En rigtig sommermenu eller lørdagsmenu! Det er slet ikke så svært at lave og så smager det forrygende. Du kan selvfølgelig også blot købe nogle færdiglavede pommesfrites, som blot lige skal bages i ovnen eller have en tur i frituren. Men har du tiden og overskuddet, så anbefaler vi helt klart, at du giver dig i kast med hjemmelavede fritter. Det smager så godt og så er det slet ikke så svært at lave!

Disse blåmuslinger bliver sauteret sammen med løg, hvidløg og gulerod. Herefter tilsættes der hvidvin og fløde, som giver dig den skønneste hvidvinssauce med fløde. Til sidst toppes de med frisk persille og dild, hvilket lige er prikken over i’et. Sådan en omgang smager altså så godt og egner sig perfekt som en sommermenu.

Moules Frites

Blåmuslinger i hvidvinssauce

Vi bruger blåmuslinger, som du enten kan få fat i et større supermarked eller hos din lokale fiskemand. Inden de tilberedes, så skylles de under rindende vand og så kasseres de muslinger, som har åbnet sig eller dem, hvor skallen er gået i stykker. Så har du de gode muslinger tilbage.

Vi har sauteret muslingerne sammen med løg, hvidløg og gulerod. Men du kan også tilsætte cherrytomater, bladselleri eller porrer til din grøntsagsbase. Hvis du tilføjer cherrytomater, så giver det også lidt tomatsmag til selve saucen, så hvis du er til det, så er det også mega lækkert.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar