Muffins med chokoladestykker

Muffins med chokoladestykker
Opskrift til stk. Opskrift til 15 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på muffins med chokoladestykker af lys chokolade. Svampede, lyse vaniljemuffins med chokolade.

Ingrediensliste

  • 200 g. smør
  • 250 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 4 stk. æg
  • 4 spsk. creme fraiche
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 160 g. hvedemel
  • 150 g. lys chokolade

Fremgangsmåde

  1. Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt.
  2. Sukker, blødt smør og vaniljesukker piskes sammen med en elpisker.
  3. Tilsæt æg et ad gangen og pisk godt.
  4. Vend forsigtigt salt, creme fraiche, hvedemel og bagepulver i dejen.
  5. Hak chokoladen i mindre stykker (eller brug chokoladeknapper). Vend chokoladen i lidt mel (så undgår du, at de falder til bunden). Vend chokoladen i dejen.
  6. Fordel dejen i muffinsforme. Fyld dem op til lige over halvvejs.
  7. Bag dem i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i cirka 15-20 minutter, alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med dem efter 13 minutter.
  8. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.
Bedøm denne ret

Opskrift på muffins med chokoladestykker

Muffins med chokoladestykker er nemme at lave! Og hvem elsker ikke en simpel kage med chokoladestykker i. Sådan en omgang her er hurtige at bikse sammen og så er det gode ved muffins jo, at de ikke skal bage ret længe. Det er nemme vaniljemuffins med stykker af lys chokolade. Her kan du bruge lyse chokoladeknapper eller selv hakke noget lyst chokolade. Du kan også nemt bruge forskellige slags chokolade, hvis du har forskellige rester af både hvid, lys og mørk chokolade. Hvis du kun vil bruge hvid chokolade i dine muffins, synes vi du skal prøve opskriften på muffins med hvid chokolade, de er lækre sprøde udenpå og svampede indeni.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på muffins og cupcakes

Muffins med chokoladestykker

Vaniljemuffins med chokolade

Det er som sagt en omgang saftige og lækre vaniljemuffins. Man skal på ingen måde undervurdere det simple i en lys muffin med vaniljesmag. Her har vi kommet chokolade i, men du kan også bruge opskriften som en god grundopskrift. Prøv at tilføje bær, nødder eller hvad du ellers tænker kunne være lækkert i dine muffins. Du kan også toppe dem med frosting eller flødeskum.

Hvordan skal jeg opbevare mine muffins med chokoladestykker?
Vi opbevarer altid de her muffins i en plastikpose eller lufttætbeholder ved stuetemperatur. Dine muffins bliver hurtigt tørre, hvis de opbevares i køleskabet.

Kan jeg skifte chokoladestykkerne ud?
Ja, du kan nemt skifte chokoladestykkerne ud med chokoladesnapper, bær fra frost eller nødder. Vi plejer selv nogle gange at skrifte halvdelen af chokoladen ud. Så du får den lækre kombination af både bær og chokolade. Her er mørk chokolade og blåbær eller hvid chokolade og hindbær lækkert sammen.

Hvordan ved jeg om mine muffins er færdige?

Når du bager dine muffins og generelt andre kager, så sørg altid for at forvarm ovnen til den temperatur der står i opskriften. Hæld dine muffins op i formene og gør dem klar til at komme i ovnen. Når du har sat dem ind, så start gerne en timer og sæt tiden til lidt under den tid, der er angivet. Det er altid en estimeret tid i opskriften og varierer fra ovn til ovn. Hellere kigge til dine muffins 5 minutter før end 5 minutter for sent. Når dine kager begynder at se færdige ud, kan du teste om dejen er færdig indvendig. Du kan bruge et grillspyd, en kødnål, spids kniv eller lignenden. Stik denne ned i midten af en af dine muffins. Kommer der dej med op, skal de have lidt mere. Er spydet til gengæld uden dej, er dine kager færdige og du kan tage dem ud og køle af.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar