Muffins med hvid chokolade

Muffins med hvid chokolade
Opskrift til stk. Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på lyse muffins med hvid chokolade. Nemme og svampede vaniljemuffins med stykker af hvid chokolade.

Ingrediensliste

  • 100 g. smør
  • 175 g. sukker
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 3 stk. æg
  • 0,75 dl. mælk
  • 1 tsk. bagepulver
  • 125 g. hvedemel
  • 25 g. kartoffelmel
  • 125 g. hvid chokolade

Fremgangsmåde

  1. Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt.
  2. Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
  3. Pisk smør, sukker og vaniljesukker godt sammen med en elpisker, så det bliver lyst og luftigt. Det tager ca. 4-5 minutter.
  4. Tilsæt ét æg ad gangen og pisk godt.
  5. Vej hvedemel, bagepulver og kartoffelmel af i en skål.
  6. Sigt de tørre ingredienser i den våde dej og vend det i skiftevis med mælken.
  7. Hak hvid chokolade og vend det i dejen.
  8. Fordel dejen i muffinsforme.
  9. Bages i cirka 20-25 minutter. Begynd at holde øje med dem efter 15 minutter, da der kan være forskel på hvor kraftige ovne er.
  10. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.
Bedøm denne ret

Opskrift på muffins med hvid chokolade

Luftige og lækre muffins med hvid chokolade. De vil med garanti importere dine gæster, og så endda helt uden at være helt vildt besværlige at lave. Hvid chokolade i muffins giver kagerne den fineste lyse farve, som passer perfekt til at blive serveret med lidt frisk frugt eller en god bærskum. Vi synes dog også at de her muffins nemt kan spises alene. Måske nydes til kaffen eller som snack, til at tage med på farten. Muffins med hvid chokolade er nemme at lave og kan sagtens holde sig et par dage i en lufttæt beholder. Så hvis du har lovet dine kolleger en lækker fredagskage, så kan du sagtens lave dem om torsdagen.

LÆS OGSÅ: Find alle vores opskrifter på muffins her

Muffins med hvid chokolade

Vaniljemuffins med hvid chokolade

En bedre opskrift på muffins med chokolade skal du lede længe efter. Når du pisker smør og sukker hvidt og luftigt til at starte med giver det den luftigste kage du kan forstille dig. Det er derfor vigtigt at du bruger en elpisker eller køkkenmaskine, som kan få det pisket godt i gennem i 4-5 minutter. Når de resterende tørre ingredienser skal i, er det ligeledes vigtigt ikke at slå alt luft ud af dejen. Du skal derfor kun vende den sigtede mel og mælk i dejen.

Dine muffins skal bare i ovnen ved 165 grader varmluft i ca. 20-25 minutter. Når de er færdige, har du de fineste, lyse muffins. De er svampede indeni og har samtidig et sprødt ydre. De er lige som de skal være.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar