Nicecream med jordbær og banan

nicecream med jordbær og banan
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

0 minutter

Samlet tid

10 minutter

Beskrivelse

En nem og lækker opskrift på sund nicecream, som er sund is lavet på blandt andet bananer. Det her er en sund jordbæris, lavet på kun 2 ingredienser.

Ingrediensliste

  • 150 g. frosne jordbær
  • 2 stk. frossen banan
  • 0,5 dl. vand

Fremgangsmåde

  1. Put alle ingredienserne i en skål eller i en foodprocessor.
  2. Lad det stå og tø op i 5 minutter.
  3. Blend herefter det hele sammen med en stavblender eller i din foodprocessor, indtil du får en cremet og lækker is. Hav tålmodighed, når du blender. Først vil det overhovedet ikke ligne noget, men jo mere det blendes, jo mere cremet og lækker bliver det.
  4. Server det som det er eller pynt med lidt frisk frugt eller granola på toppen.

OBS: Fødevarestyrelsen anbefaler, at man giver sine bær et opkog inden brug. Du kan koge dem op og så efterfølgende fryse dem ned i isterningebakker.

Bedøm denne ret

Nicecream med jordbær og banan

Her får du super nem og lækker opskrift på nicecream med jordbær og banan. Nicecream er et af de bedste sundere alternativer til is, der findes! Det er lavet af kun 2 ingredienser, nemlig jordbær og bananer. Så det vil sige, at der ingen sukker eller noget er i.

Det smager så lækkert på en varm sommerdag! Og egner sig perfekt, hvis du prøver at få mere frugt ind i hverdagen og samtidig prøver at skære lidt ned på isforbruget og sukkeret. Den består nemlig blot af jordbær, banan og vand. Nemmere og sundere bliver det ikke.

LÆS OGSÅ: Blåbærsmoothie

nicecream med jordbær og banan

Sund jordbæris

Det er en form for sund is, da det får konsistens som en lækker sorbetis. Til en god nicecream er det vigtigt, at man bruger enten mango eller banan som base. Det gør nemlig isen super cremet. Sørg også for at bruge bananer, som er godt modne, når de fryses ned. Det giver sødmen til isen, så hvis bananerne er for grønne, så kan det godt give en bitter smag i stedet.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej,

      Vi bruger øko-jordbær og koger dem ikke. Vi har aldrig haft problemer, men hvis folk vil være på den sikre side, så bør de koges.

      Kh

  1. Er det kun mig der ikke kan se opskriften ?
    Altså forholdene ?
    Er det 1 ps frosne jordbær og 1 frossen banan
    Eller?

    1. Hej Lærke,

      Det anbefaler vi desværre ikke. Den er bedst, når den er helt frisklavet ellers krystalliserer den for meget 🙂

      Kh

Skriv en kommentar