Ølkage Ølkage Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 45 minutter Samlet tid 55 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på den bedste ølkage, som er fyldt med lækre krydderier. Server din ølkage i skiver med iskolgt smør til. Det smager skønt! Ingrediensliste 400 g. brun farin 500 g. hvedemel 1 tsk. bagepulver 1 tsk. natron 2 tsk. stødt kanel 0,5 tsk. stødt ingefær 0,5 tsk. stødt nellike 33 cl. mørk øl Fremgangsmåde Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Vej alle de tørre ingredienser af i en skål. Vend øl sammen med de tørre ingredienser til du har en ensartet dej. Smør en rugbrødsform (vi brugte en der var 23×13 cm.) med smør eller beklæd med bagepapir. Fordel dejen i formen. Bag kagen på anden nederste rille i ovnen i ca. 50-60 minutter. Begynd at holde øje med den efter 40 minutter, da der kan være så stor forskel på ovne. Tjek om den er færdig ved at stikke en strikkepind, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis der ikke er ubagt dej på, så er den færdig. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle en smule af. Server med koldt smør. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på ølkage En krydret, klassisk ølkage med en masse lækre krydderier. Selvom den smager af jul, så er det altså ikke en decideret julekage, men det er en skøn efterårskage eller vinterkage. Den er super nem at lave og med den her opskrift kan det ikke gå helt galt. Selve kagen består af enten mørk øl eller hvidtøl, brun farin, mel og masser af krydderier. Det er derfor en krydret kage med masser af smag. Du kan spise den, som den er eller med et lag smør smurt på. Ølkage i bradepande Vi bager ølkage i en brødform, men du kan også sagtens bage den i en bradepande. Grunden til, at vi bager den i brødform er fordi den så er nem at skære i skiver, som man gør med brød. Du kan dog sagtens bage den i en lille bradepande, hvis du ikke har en brødform. Kan jeg bruge andet end brun farin? Jep, du kan erstatte brun farin med eksempelvis muscovadosukker. Det giver en sød karamelagtig smag til kagen, som også er lækker. Vi bruger dog oftest blot brun farin, da det er nemmest at få fat i. Hvordan opbevarer jeg bedst kagen? Vi plejer, at pakke kagen i en plastikpose eller i en lufttæt bøtte. Du kan også sagtens fryse kagen ned. Et godt tip er at skære den ud i skiver inden den fryses. Så er det nemlig nemt at tage et stykke ølkage op, som du kan give en tur på brødristeren. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.