Oksekødsfrikadeller

Oksekødsfrikadeller
Opskrift til stk. Opskrift til 16 stk.

Forberedelsestid

40 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på lækre oksekødsfrikadeller. Disse oksekøds frikadeller er perfekte til aftensmad, frokost eller i madpakken.

Ingrediensliste

  • 500 g. hakket oksekød
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • 1 stk. æg
  • 1 dl. mælk
  • 4 spsk. hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • peber

Fremgangsmåde

  1. Pil løg og riv det på et rivejern.
  2. Rør hakket kød sammen med salt. Rør det godt sammen. Vi rører farsen på røremaskine og bruger “K-spaden”. Men du kan sagtens røre den sammen med hænderne.
  3. Tilsæt herefter løg, æg, mælk, hvedemel, krydderier, salt og lidt peber.
  4. Sæt herefter farsen på køl i 30 min.
  5. Farsen formes til frikadeller. Et godt tip er at bruge en ske, som dyppes i vand imellem hver frikadelle. Form frikadellen mellem skeen og din håndflade.
  6. Varm en pande op med rigeligt fedtstof (så får du de bedste og sprødeste frikadeller).
  7. Frikadellerne steges ved middelhøj varme i ca. 5 minutter på hver side.
  8. Tag dem af panden og læg dem evt. på en tallerken med køkkenrulle på, så det kan suge noget af fedtstoffet.
  9. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på oksekødsfrikadeller

Her får du vores bedste opskrift på lækre og nemme oksekødsfrikadeller. De lækreste frikadeller af oksekød med hvidløg og krydderier. De er bare så gode til aftensmad, frokost eller som en hånddelle i madpakken. Du kan servere frikadellerne på den klassiske måde, evt. med kartofler og en lækker salat til. Du kan også bruge dem som fyld i pitabrød, fladbrød eller noget i den dur. Ellers er de som sagt også gode i madpakken, som en lille hånddelle, som vi kalder det.

Frikadeller er nem og billig aftensmad. De laves nemlig på hakket kød og i dette tilfælde er de lavet på hakket oksekød. Som regel laver man ofte frikadeller på svinekød, men det er faktisk også rigtig lækkert at lave det på okse. Hvis du mangler lidt ny inspiration til retter med oksekød, så kan vi i hvert fald anbefale dig at give disse et skud.

LÆS OGSÅ: Pandekager med kylling

Oksekødsfrikadeller

Frikadeller af oksekød

Disse oksekøds frikadeller er så nemme at lave. Man laver blot en fars på den hakkede oksekød, som blandes med finthakket løg og hvidløg, æg, mælk samt krydderier. Vi bruger en blanding af tørret timian, oregano og basilikum. Det giver sådan lidt et græsk-præg til frikadellerne, hvilket er super lækkert. Ellers kan du også tilføje lidt tørret chili eller cayennepeber, hvis de skal have lidt bid i sig også.

Frikadellefars på oksekød

Mange tror fejlagtigt, at man kun kan lave frikadeller på svinekød. Vi laver det også på svinekød, men vi kan lige så vel finde på at lave dem med oksekød eller kylling. For os er frikadeller bare nem hverdagsmad. Man kan også lave en stor portion og fryse dem ned. Så har man nemlig nem aftensmad til en anden dag. Det fungerer i hvert fald rigtig godt for os i en travl hverdag.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej,

      Ja det kan du godt. 200 grader varmluft i ca. 20-25 min, alt efter hvor store du laver dem 🙂

      Kh

Skriv en kommentar