Kyllingefrikadeller med kålsalat Kyllingefrikadeller med kålsalat Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 persoenr Opskrift til 4 persoenr Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 15 minutter Samlet tid 35 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på de lækreste kyllingefrikadeller med kålsalat. Sådan en omgang kyllingefrikadeller med tilbehør smager så godt og kan spises året rundt, men de gør sig nu også rigtig godt på julebordet. Ingrediensliste Kyllingefrikadeller 400 g. hakket kyllingekød fra De Danske Familiegårde 1 stk. løg 3 fed hvidløg 1 stk. æg 0,5 dl. mælk 3 spsk. hvedemel 1,5 tsk. salt 1 tsk. peber Kålsalat 300 g. spidskål 4 stk. æble 0,5 stk. granatæble 70 g. saltmandler 0,25 bundt frisk persille 2 spsk. olivenolie 1 spsk. citronsaft 1 spsk. akaciehonning 1 tsk. sød sennep Fremgangsmåde Kyllingefrikadeller Pil løg og riv det på et rivejern eller hak det meget fint. Pres hvidløg i en hvidløgshakker eller hak det fint. Kødet æltes sammen med løg, hvidløg, æg mælk, hvedemel, salt og peber. Farsen formes til frikadeller. Et godt tip er at bruge en ske, som dyppes i vand imellem hver frikadelle. Form frikadellen mellem skeen og din håndflade. Frikadellerne steges ved middelhøj varme i rigeligt fedtstof (så bliver de bedst). Kålsalat Halver spidskål og hak det fint. Skær æbler i tern. Hak persille fint. Udhul kernerne i granatæblet. Vend æble, granatæble og spidskål sammen i en skål. Rør din dressing sammen og smag til med salt. Hæld først halvdelen af din dressing udover salaten og vend det hele godt rundt. Smag den til og vurder om du vil bruge resten af dressingen. Anret i en skål og top med persille og saltmandler. Server med det samme. Hvis du først skal servere den senere, så vil vi anbefale at vente med at vende den sammen med dressingen indtil servering, så spidskålen stadig har lidt bid. Bedøm denne ret Lås skærm Reklame: Opskriften er lavet i samarbejde med De Danske Familiegårde Opskrift på kyllingefrikadeller med kålsalat I samarbejde med De Danske Familiegårde får du her opskriften på de lækreste kyllingefrikadeller med kålsalat! De er perfekte til julebordet og smager SÅ godt. Hvis du gerne vil have en frikadelle, som er knap så fed som den traditionelle frikadelle, men som stadig indeholder masser af smag, så skal du lave dem af hakket kyllingekød. En frikadelle lavet på hakket kyllingekød fra De Danske Familiegårde er lavet på hakket dansk lårkød. Det er fedtfattigt og holder dig mæt længe. Faktisk er der kun mellem 3-7% fedt i kødet, men det er ikke tørt, netop fordi det er lavet af lårkød. Hakket kyllingekød fra De Danske Familiegårde kan købes i Føtex og Bilka og på Nemlig.com. Fordi der er december og vi serverer de her kyllingefrikadeller til årets julefrokoster, så har vi valgt at lave dem med en lækker kålsalat til. Vi elsker, når der også er et frisk indslag på julebordet og så er sådan en kålsalat altså oplagt. Og er du ikke til den her, så kan du gå på opdagelse i alle vores opskrifter på kålsalater. Der ligger nemlig en del valgmuligheder. LÆS OGSÅ: Brændende kærlighed med kyllingemedister Kyllingefrikadeller med tilbehør Sådan en omgang kyllingefrikadeller med tilbehør er ideelt til aftensmad, men bestemt også på julebordet. Nu er vi jo i december og det betyder julefrokoster for mange. Derfor vil vi helt klart opfordre til at prøve den her slags julefrikadelle af i stedet for den traditionelle. Som sagt, så har frikadeller lavet med kyllingekød et lavere fedtindhold sammenlignet med en frikadelle lavet på svinekød. Den har derfor et lavere kalorieindhold, er en bedre proteinkilde og er også et bedre valg rent klimamæssigt end andre typer af hakket kød. Så der er altså rigtig mange fordele ved at lave dine frikadeller ud af hakket kyllingekød. Selvom de er gode på julebordet, så er det en frikadelle, som kan spises året rundt. Vi får ofte kyllingefrikadeller med kålsalat, da det er nem og hurtig aftensmad, som mætter godt. Og så er resterne altid gode i madpakken også. Sådan en frikadelle er jo bare altid god kold også eller på en rugbrødsmad. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.