Oksekødsgryde med kikærter

Oksekødsgryde med kikærter
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på en oksekødsgryde med kikærter, indiske krydderier og kokosmælk. Serveret med ris og creme fraiche.

Ingrediensliste

  • Oksekødsgryde med kikærter

  • 1 stk. løg
  • 4 fed hvidløg
  • 400 g. kikærter på dåse
  • 400 g. hakket oksekød
  • 1 tsk. karry
  • 2 tsk. garam masala
  • 0,5 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. tørret gurkemeje
  • 40 g. tomatpure
  • 400 ml. kokosmælk
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • salt/peber
  • Tilbehør

  • 320 g. ris
  • 200 g. creme fraiche
  • 0,5 bundt forårsløg
  • KØB PÅ NEMLIG

Fremgangsmåde

  1. Hak løg og hvidløg fint.
  2. Dræn kikærter for vand og skyl i koldt vand (vægt angivet er inden vandet hældes fra).
  3. Varm en gryde op med lidt fedtstof.
  4. Kom løg og hvidløg i. Lad det sautere kort. Tilsæt så hakket oksekød. Lad det brune godt af.
  5. Tilsæt så kikærter. Vend godt rundt.
  6. Tilsæt så karry, garam masala, stødt spidskommen, gurkemeje samt tomatpure. Vend det godt rundt og lad det hele ‘stege’ af.
  7. Tilsæt kokosmælk samt smuldret bouillonterning (den skal ikke opløses i vand inden).
  8. Rør det hele godt sammen og skru så ned på middel varme og lad det hele simre. Rør i gryderetten engang i mellem.
  9. Kog ris efter pakkens anvisning.
  10. Hak forårsløg og kom op i en skål.
  11. Når gryderetten er tyknet en smule er den færdig. (Der kan være forskel på kokosmælk. Hvis selve saucen er meget ‘vandet’, så kan du jævne den lidt med enten majsstivelse eller hvedemel, som er pisket op med lidt vand. Hæld det i under omrøring og lad saucen tykne).
  12. Smag til med salt/peber.
  13. Server gryderetten med kogte ris, en klat creme fraiche og forårsløg på toppen.
Bedøm denne ret

Opskrift på oksekødsgryde med kikærter

Du skal prøve den her oksekødsgryde med kikærter, hvis du trænger til en ny go-to hverdagsret. Vi må bare erkende, at retter med hakket oksekød ofte er et hit hos mindre børn. Og efter vi begge selv er blevet mødre, så står aftensmaden oftere på hakket kød. Derfor tænker vi, at der må være flere i vores situation, som måske også trænger til noget andet end bolognese og lasagne. Så derfor har vi sat alle kræfter ind på at udvikle nogle lækre og nemme hverdagsretter med hakket oksekød.  Det er der blevet den her lækre oksekødsgryde med kikærter ud af.

En smagfuld gryderet med hakket oksekød, kikærter, masser af krydderier samt kokosmælk. Gryderetten serveres med ris, en klat creme fraiche og forårsløg. Og alle mand var vilde med den! Og så er det også sådan en ret, som man hurtigt kan bikse sammen og som ikke er alt for krævende til en hverdagsaften. Sådan nogle retter er vores favoritter for tiden.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på gryderetter med oksekød her

Oksekødsgryde med kikærter

Gryderet med hakket oksekød og kikærter

Det er en nem gryderet med hakket oksekød og kikærter. Vi prøver nemlig også at få flere bælgfrugter ind i vores retter. De kan erstatte noget af kødet og giver en god mæthed. Så man sparer også penge på madbudgettet, da kikærter er en del billigere end kød set på kilopris. Og den her ret kan jo også sagtens laves helt uden kød og udelukkende på kikærter, hvis man gerne vil køre den helt kødfri.

Desuden trængte vi til en gryderet med hakket oksekød, som ikke var lavet på tomat. I stedet er den her lavet på kokosmælk samt krydderier som karry og garam masala, som giver en dejlig smag.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar