Olivensalat med soltørrede tomater og persille

Olivenplatte
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en lækker olivensalat med soltørrede tomater, frisk persille, hvidløg, citron og balsamico. Server med foccaciabrød.

Ingrediensliste

  • 1 dl. olivenolie
  • 2 spsk. balsamico
  • 0,5 stk. citron
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g. oliven på glas
  • 0,5 bundt persille
  • 50 g. soltørrede tomater
  • 20 g. parmesan
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Snit oliven, soltørrede tomater og persille. Pres hvidløg i en hvidløgspresser eller hak fint.
  2. Hæld olivenolie, balsamico, citronsaft op i en tallerken og bland sammen.
  3. Tilføj oliven, soltørrede tomater, persille, hvidløg og fintrevet parmesan. Bland godt sammen.
  4. Smag til med salt og peber.
  5. Server med godt brød til.
Bedøm denne ret

Opskrift på olivensalat med soltørrede tomater og persille

Hvis du elsker at dyppe dit brød i noget, så skal du lave denne olivensalat med soltørrede tomater og persille. En grov variant af en oliventapenade, som er helt fantastisk at dyppe noget godt foccaciabrød som dette i. Olivensalaten består af ganske få ingredienser, nemlig oliven, soltørrede tomater, frisk persille, olivenolie, hvidløg og balsamico. En smagfuld kombination, hvor man får lidt af det hele.

Server den til en omgang tapas eller som tilbehør til brødet. Det er også fantastisk som en lille snack. Vi har før serveret det til et saftigt foccaciabrød sammen med pisket smør også. Så kan man enten smøre brødet med pisket smør eller komme den her grove oliventapenade på eller mixe lidt imellem det. Og ja, vi elsker bare, når man kan dyppe ens brød i noget. Det bliver det kun bedre af.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på små retter til tapas og hyggemad her

Olivensalat med soltørrede tomater og persille

Grov oliventapenade opskrift

Det her er en slags grov oliventapenade opskrift. Mange af de samme elementer går igen, men i denne her er det hele bare meget grofthakket. Vi kan egentlig godt lide, at alle elementerne beholder en del struktur. Er man mere til den lidt mere blendede udgave, så kan man selvfølgelig også det. Men vi synes også, at sådan en lidt grov oliventapenade kan noget andet – sådan rent æstetisk. Udover at smage godt, så ser den nemlig også virkelig flot ud på sådan en tapasbuffet. Den smukkeste olivensalat. Brug meget gerne en blanding af forskellige oliven og forskellige farver. Det gør kun salaten endnu smukkere og spændende.

Olivenplatte

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar