Nemme opskrifter på one pot pasta. Lækre og hurtige one pot retter, som blot skal op i en gryde og så tilberedes. Du kan lave de lækreste pastaretter som one pot. Det er hurtig aftensmad, som er perfekt i en travl hverdag.

One pot pasta opskrifter

One pot pasta retter er noget af det nemmeste at lave i en travl hverdag. Vi ved at din tid er dyrebar og at der ikke altid er tid til den helt store anretning til aftensmad eller frokost. Vi har derfor samlet en masse lækre opskrifter på nem one pot pasta, som passer sig selv, så du kan lave andet i mellemtiden. One pot er den nye måde at beskrive god klassisk simremad på. Vi elsker en god gryderet, som kan passe sig selv og samtidig være lækker aftensmad. I vores univers finder du god inspiration på din næste one pot pasta ret. Den mest kendte one pot ret er nok one pot pasta kylling eller one pot pasta  laks. Vi har en forkærlighed for kylling sammen med pasta, så hvis du ligesom os også elsker det, så skal du helt sikkert prøve one pot pasta med kylling og pesto.

Det der gør one pot til en elsket ret, er enkeltheden i at sætte alt over på en gang, for så at lave noget andet imens one potten står og simrer og laver alt arbejdet for dig. Pasta er en sikker vinder hos de fleste og er ligeledes børnevenligt. Derfor har vi flere forskellige onepot pasta retter. Du kan dog også nemt lave one pot med ris eller andet. One pot pasta er også en skøn ret, hvor du nemt kan tilføje flere grøntsager, som lige gemmer sig hjemme i skuffen. Det kan være alt som frisk spinat, gulerødder eller måske peberfrugter. Det hele smager skønt i en sammenkogt ret.

Hvor længe kan det holde sig?

Hvordan er det med holdbarheden på sådan en onepotpasta? Som med så mange andre pastaretter, så er det en ret, som helst skal spises, når den er frisk. Pasta kan godt varmes op, men du kan risikere at det bliver en omgang grød. Hvis du dog alligevel har en rest tilbage, som du gerne vil gemme, så kan det holde sig 2-3 dage på køl. Du kan evt. også blot spise det koldt, så undgår du nemlig at skulle varme det op, så pastaen risikerer at blive grødet.

Hvor lang tid tager det at lave one pot pasta?

En onepot pastaret må i vores verden ikke tage mere end 30 minutter at lave. Det er nemlig hele konceptet ved onepot. Alt i en gryde og så skal det blot simre og røres i et par gange, så det ikke brænder fast. Det er derfor en af de hverdagsretter, som ikke tager særlig lang tid at lave. En ret, som er perfekt i en travl hverdag, hvor man måske skal have arbejde, børn, lektier osv. til at gå op i en højere enhed. Så er det altså de færreste, som har tid til at stå og bruge mere end en time på aftensmaden. Her er onepotpastaretter geniale, da man kan lave hurtig aftensmad og ikke går på kompromis med smag. Vi har i hvert fald ofte selv stået i den situation, at vi har været lige på grænsen til at bestille takeaway, men så har vi i stedet bikset sådan en one pot pastaret sammen.

Hvilke ingredienser kan man bruge til onepot?

Hovedingrediensen i sådan en pastaret i én gryde er selvfølgelig pasta. Her kan du bruge alle slags pastatyper. Det kan være spaghetti, pastaskruer, pasta penne, frisk pasta, grov pasta eller fuldkornspasta. Alle typer kan altså bruges. Det eneste du skal være opmærksom på er, at hvis du bruger en grovere variant, så skal det sandsynligvis have lidt længere tid. Sådan en omgang pasta kan laves vegetarisk, vegansk eller med kød, hvis man er til det. Her kan du bruge kylling, hakket oksekød, oksekødsstrimler, fisk som laks, torsk eller rejer. Af grøntsager, så kan du også bruge stort set alle grøntsager. Det kan være spinat, peberfrugt, ærter, cherrytomater, asparges, bønner osv. Hvis du bruger grovere typer af grøntsager som eksempelvis gulerødder, så kan det være en god idé at snitte det fint eller rive det groft. Så sådan en one pot pasta er altså helt genial til at få tømt grøntsagsskuffen og få brugt eventuelle rester fra ugens løb. Det er også ofte, at vi lige har en rest fløde eller noget tilbage, som nemt lige kan komme i sådan en ret.

One pot pasta

Vi håber, at du finder en opskrift her i vores oversigt, som falder i din smag. Vi har efterhånden fået en del opskrifter på one pot pasta. De er nemlig blevet en af vores favoritretter, da det er billigt, nemt og hurtigt. Vi har desuden også forsøgt at lave nogle opskrifter til enhver smag. Nogle vegetariske one pot pastaer, nogle med kylling, oksekød osv. Fælles for alle opskrifterne er, at de ikke kræver alle mulige specielle ingredienser. Det hele kan købes i et almindeligt supermarked.