One pot pasta med serranoskinke

Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

En nem og lækker opskrift på one pot pasta med serranoskinke. Den er med spinat, rødløg, squash og peberfrugt. Den er super cremet og hurtig at lave.

Ingrediensliste

  • One pot

  • 250 g. fettuccine
  • 65 g. frisk spinat
  • 1 stk. rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 1 stk. gul peberfrugt
  • 0,5 stk. squash
  • 5 dl. vand
  • 1 stk. hønsebouillonterning
  • 20 g. parmesan
  • salt/peber
  • 1,5 dl. madlavningsfløde
  • Topping

  • 60 g. serranoskinke
  • 20 g. parmesan
  • 0,25 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Læg serranoskinken på et badepapir og bag det i 4-5 minutter.
  2. Først gøres alle grøntsagerne klar. Riv squash. Skær peberfrugt i strimler. Skær rødløg i tynde strimler. Pres hvidløg. Skyl spinat og vej det.
  3. I en gryde lægges pasta og alle grøntsagerne. Hæld herefter vand og bouillonterning i. Læg låg på og bring i kog.
  4. Sørg for at låget er på, og rør i gryden jævnligt så det ikke brænder fast.
  5. Når pastaen er kogt (det tager mellem 10-15 minutter) tages låget af og gryden fjernes fra blusset.  Lad det sidste vand fordampe kort under omrøring.
  6. Tilsæt nu salt, peber, parmesan og madlavningsfløde. Vi bruger OMA eller Cremefine, da det gør den mere cremet.
  7. Anret pastaretten med friskrevet parmesan, sprødstegt serranoskinke og frisk persille.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 2 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars gryde

Køb her

Fiskars kokkekniv

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på one pot pasta med serranoskinke

Her får du opskriften på en lækker one pot pasta med serranoskinke. Den er perfekt til de travle hverdagsaftenener, når aftensmaden bare skal være nem og lækker. Den her er med sprødstegt serranoskinke, men man kan også bruge bacon. Serranoskinke er bare knap så fed som bacon, så det bruger vi ofte i stedet for.

Det kan laves på under 30 minutter fra start til slut, hvilket gør det til utrolig nem aftensmad. I den her opskrift har vi brugt squash, spinat, peberfrugt og rødløg. Men du kan bruge lige præcis de grøntsager du har lyst til. Det kunne også være lækkert med revet gulerod, små cherrytomater eller porrer.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på one pot pasta

one pot pasta med serranoskinke

One pot pasta og one pot opskrifter

Vi er kæmpe fan af one pot retter. Måske du har prøvet vores one pot thaisuppe med kylling? Det er opskrifter, som blot skal i én stor gryde og så skal det egentlig passe sig selv. Man kan finde mange forskellige opskrifter på one pot pasta, men det her er blevet en af vores favoritter. Det er nemlig en god måde at få spist lidt ekstra grøntsager.

Hvad anbefaler I af madlavningsfløde?
Her i opskriften har vi blot skrevet madlavningsfløde, men vi kan anbefale at bruge enten Cremefine eller OMA madlavningsfløde. Det er ikke ”rigtig” fløde, men det giver så cremet en pastaret, som bliver bedre end hvis man bare bruger almindelig madlavningsfløde.

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

 

 

Kommentarer

  1. Hejsa, nu kan jeg se på billedet at det er frisk pasta i bruger, og i opskriften står der kun pasta, er det muligt at opskrifterne og billederne passer sammen, fordi tilberednings tiden på frisk pasta og bare pasta er vidt forskelligt. I skriver pastaen skal kogen i 10-15 min, det er jo almindelige tør pasta der skal det, hvor frisk pasta kun skal koge 3 min, ellers bliver det total udkogt.

    1. Hej Michelle,

      Vi har ikke brugt frisk pasta. Vi har brugt tørret fettucini. Det er købt i Kvickly 🙂

      Kh

  2. I skriver i kommentarerne at i ikke bruger frisk pasta? Men det står i opskriften at det er frisk pasta.. er det ligegyldigt hvad man bruger? ? jeg er ikke så ferm i et køkken.. ?
    Go weekend !

    1. Hej,

      Kan godt forstå du er forvirret! Det er en fejl. Vi bruger ikke frisk pasta. Vi bruger tørret fettuccine 🙂

      KH

  3. En dejlig og nem ret, men jeg lavede retten til 4 personer og der må jeg sige at det var nødvendigt at hælde noget vand fra – da der var en del vand tilbage da pastaen var kogt.
    Kan det passe at Jeres opskrift er afprøvet til 2 personer – og så bare ganget op?

    Det er nemlig ikke altid at alle ingredienser skal ganges med samme faktor – specielt vand har jeg i andre retter lagt mærke til at man skal være lidt forsigtig.

    Hvis man nu skulle skifte peberfrugt ud – har I så nogle gode forslag?

    Mvh

    René

    1. Hej Rene,
      Det er altid svært med vand i onepot retter, da pasta også suger forskelligt. Hellere lidt for meget og så hælde det fra, fremfor at pastaen brænder på 🙂
      Du kan bruge gulerødder, cherrytomater, aubergine eller andet.
      Kh

Skriv en kommentar