Bagt pasta med laks og spinat

Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på bagt pasta i fad med laks og spinat. Det er nem og sund aftensmad, som ikke kræver mange ingredienser. Pastaretter er generelt nemme og denne bagte version er endnu nemmere, da den passer sig selv i ovnen.

Ingrediensliste

  • 1 stk. porre
  • 100 g. frossen spinat
  • 0,5 stk. squash
  • 3 fed hvidløg
  • 0,5 dl. hvidvin
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 2,5 dl. vand
  • salt/peber
  • 200 g. laksefilet
  • 170 g. fuldkornspasta
  • 20 g. parmesan

Fremgangsmåde

  1. Porre snittes fint. Hvidløg presses i en hvidløgspresser eller skæres i meget fine små stykker. Squash rives og presses for væske.
  2. I en gryde varmes lidt olie op. Herefter tilsættes porre, squash, hvidløg og frossen spinat.
  3. Tilsæt nu hvidvin og lad det koge i et par minutter, indtil alkohol er fordampet.
  4. Tilsæt fløde og vand og lad det hele koge op.
  5. Smag til med salt og peber.
  6. Tag gryden af varmen. Tilsæt laks skåret i tern og pasta. Vend det hele godt rundt.
  7. Smør et ovnfast fad (26 x 20 cm) med lidt olie eller smør. Fordel blandingen i fadet. Det er vigtigt, at du ikke bruger et fad, som er større end det, da din pasta kan have svært ved at blive færdig. Brug hellere et mindre fad så.
  8. Dæk fadet til med sølvpapir og bag det i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i 20 minutter.
  9. Tag dit fad ud af ovnen og fjern sølvpapir. Rør rundt i fadet med en ske og sæt herefter fadet tilbage i ovnen og giv det yderligere 10 min.
  10. Tag dit fad ud af ovnen og riv lidt frisk parmesan på toppen. Server evt. med ristet brød eller flute til.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars gryde

Køb her

Ildfast fad, sort

Køb her

Fiskars kokkekniv

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på bagt pasta med laks og spinat

Her får du en super lækker og nem opskrift på bagt pasta med laks og spinat. En nem og lækker pastaret, som bages i ovnen. Det bliver ikke nemmere! Og så er laks, spinat og pasta jo altid bare en god kombination.

Og i denne bagte pastaret, så er hele arbejdet også gjort nemt. Vi elsker de her one pot lignende retter, hvor alt bare skal i ét fad og så i ovnen. Det er nemlig dejligt med nem aftensmad, især de dage, hvor man er sent hjemme fra skole eller arbejde.

LÆS OGSÅ: Pasta i dildcreme med laks

bagt pasta med laks og spinat

Pastaret med laks og spinat

Vi elsker nemme pastaretter og denne med laks og spinat er ingen undtagelse. At det hele så bliver bagt i et fad gør det kun endnu nemmere og til en større favorit. I stedet for laks, så kan du også bruge kylling og ligeledes kan du også udelade spinat, hvis du ikke er fan af det.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej,
    Spinaten som er frossen, er det hele eller hakket spinat? (I oplyser bare “100g frossen spinat”)

  2. Kan man bruge kyllingefilet i stedet for laks og skal man gøre noget specielt ved kyllingefileten inden (måske for stege den)

    1. Hej Eva,

      Det kan du godt. Jeg ville skære kylling ud i mindre stykker og blot stege dem meget kort af på panden inden 🙂

      Kh

  3. Vi har lavet den mange gange med laks, og den er et hit. Men jeg vil gerne variere brugen af fisk lidt. Kan man bruge f.eks sej, eller vil smagen blive for kedelig?

    1. Hej Trine,

      Det er ikke noget vi har prøvet. Umiddelbart er min tanke, at det vil blive lidt mere smagsløst ja, men prøv det da af 🙂 Måske det overrasker!

      Kh

Skriv en kommentar