Pærecrumble

Opskrift på pærecrumble
Opskrift til personer Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på en sprød pærecrumble. Den bedste smuldrekage med søde pærer. Server den med is, creme fraiche eller flødeskum.

Ingrediensliste

 • Pærer

 • 5 stk. pære
 • 2 spsk. sukker
 • Crumbledej

 • 75 g. smør
 • 70 g. hvedemel
 • 100 g. marcipan
 • 30 g. havregryn
 • 70 g. sukker
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 30 g. hasselnøddeflager

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
 2. Skræl pærer og skær i tynde både eller tern. Hvis dine pærer er meget store, så er det ikke sikkert du skal bruge alle. Du skal bare have nok pærer, så det dækker bunden. Placer dem i et tærtefad eller ovnfast fad.
 3. Vend pærer med sukker.
 4. Bland hvedemel, revet marcipan, smør, havregryn og sukker i en skål med fingrene. Ælt dejen godt, så dejen begynder at samle sig i små klumper. Fordel smuldredejen over pærerne.
 5. Fordel hasselnøddeflager ovenpå.
 6. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 20 minutter. Hold øje med den efter 15 minutter. Det er ikke sikkert, at din ovn varmer ligesom vores. Den skal være sprød og gylden på toppen.
 7. Tag den ud af ovnen og lad den køle af. Server med is eller creme fraiche.
Bedøm denne ret

Opskrift på pærecrumble

Vores absolut bedste opskrift på en sprød og lækker pærecrumble. Den lækreste smuldrekage med søde pærer og hasselnøddeflager på toppen. Server din crumblekage med en klat creme fraiche, flødeskum eller en kugle god vaniljeis. Det er så simpel en kage, som bare smager helt fantastisk!

Det er i hvert fald én af de absolut bedste kager eller desserter, som du kan lave med pærer. Sørg for at bruge nogle søde, bløde pærer. Det giver det absolut bedste resultat. Du kan også sagtens vende lidt kanel eller kardemomme i pærerne.

LÆS OGSÅ: Fransk pæretærte

Opskrift på pærecrumble

Crumble med pære

Vi laver ofte crumblekage. De fleste laver det nok med æble eller rabarber, men prøv også denne med pærer. Det minder meget om en crumble med æbler, men pærerne har lidt mere sødme end æblerne, hvilket bare er så super lækkert.

Du kan bruge alle slags pærer. Vi bruger oftest conferencepærer eller Clara friis pærer. Men som sagt, så er det blot vigtigt, at du bruger nogle pærer, som er godt modne.

Smuldrekage med pære

Sådan en smuldrekage er én af de nemmeste og hurtigste kager. Den er derfor genial at servere for gæster eller hvis du lige pludselig har lyst til at lave en hurtig dessert til aftenskaffen. Server kagen, imens den stadig er lun, så er den altså bedst. Vi serverer den oftest med en kugle god vaniljeis til, da den kolde is komplimenterer den søde og sprøde crumble kage helt perfekt. Den bedste kombination!

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar